Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Mate X pahalı mı geldi? O zaman daha pahalıya Huawei Mate Xs verelim

Merakla beklenen Huawei Mate X bugün ön siparişe başladı ve bir anda Huawei Mate Xs ile ilgili de bilgiler ortaya çıktı. Peki ne ki bu Mate Xs?

Huawei geçtiğimiz şubat ayında yapılan Mobil Dünya Kongresi çerçevesinde yeni nesil katlanabilir ekranlı Mate X tanıtımı gerçekleştirdi. Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre telefon en geç 1 Haziran tarihinde satışa sunulacaktı. Daha sonra Mayıs ayı içinde telefonun satışı ileri bir tarih ertelendi ve Temmuz ayı içinde de Mate X serisinin iptal edildiği haberleri gelemeye başladı. Daha sonra Eylül ayında Huawei Mate 30 Pro tanıtıldı ve böylece Kirin 990 yonga setini gördük. Böylece Kirin 980 destekli Mate X pazara sunulmadan bir anda eskimiş bir telefon konumuna geldi. Bugün ise ortaya çıkan bilgilere göre Huawei bu durumu lehine çevirmek için Kirin 990 destekli Huawei Mate Xs adına bir katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalışmaya başladı.

Oraya çıka bilgilere göre Huawei, tasarımı çok değiştirmeden RAM, kamera ve işlem24ci değişimi yaparak Kirin 990 yonga setli bir katlanabilir telefonu bizlere sunacak. Buradaki en büyük soru işareti ise şu. Kirin 980 veBalong 5000 5G modeme sahip ilk nesil Mate X 2.400 dolara satılırken Kirin 990 kullanan ve nispetten güncellenmiş Mate Xs kaç paraya satılacak bu en büyük soru işareti.

Editörün Yorumu:

Bir başka konu ise isim. iPhone’dan çakma bu Xs ismini kim koyduysa bunu da ayakta alkışlıyor başarılarının devamını diliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu