AndroidGüncel Teknoloji HaberleriiOSWhatsApp

WhatsApp Kullanıcıları Artık HD Kalitesinde Video Paylaşabilecek

WhatsApp kullanıcıları fotoğrafların ardından artık HD kalitesinde video da paylaşabilecek. Yeni özellik kademeli olarak kullanıma sunuluyor.

Anlık mesajlaşma platformu WhatApp’ta gönderdiğiniz bir fotoğraf ya da video, uygulama tarafından sıkıştırılarak yani kalitesi düşürülerek gönderiliyordu. Bunu aşmanın bir yolu dosyayı belge olarak paylaşmaktı. Ancak WhastApp geçtiğimiz günlerde buna gerek kalmadan fotoğrafların HD olarak gönderilmesini tüm kullanıcılara açtı. WhatsApp şimdi HD kalitesinde video gönderim özelliğini de Android ve iOS kullanıcılarına sunmaya başladı.

WhatsApp, mesajlaşma platformunda HD video kalitesi desteğini TechCrunch’a doğruladı. Yeni özelliğin tüm cihazlara ulaşması birkaç günü bulacaktır. Ayrıca HD kalitesinde video gönderebilmek için uygulamanın en son sürümünü kullanmanız gereliyor.

Yeni özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları artık 720p’ye kadar yüksek kaliteli videolar paylaşabilecek. 1080p’ye o kadar yakın olmasa da şimdiye kadar varsayılan seçim olan 480p’den çok daha iyi. Mesajlaşma servisinde HD video paylaşma işlemi, HD fotoğraf paylaşımıyla aynıdır. Nasıl yapıldığına göz atalım.

Donanımhaber‘de yer alan habere göre WhatsApp’da şu şekilde HD kalitesinde videolar gönderebilirsiniz:

  1. WhatsApp’ta video göndereceğiniz sohbete girin.
  2. Artı simgesine dokunun.
  3. Fotoğraf ve video arşivini seçin.
  4. Videoya dokunun.
  5. Medya kalitesini HD olarak seçin.
  6. Bitti’yi dokunup gönderin.

HD kalite, orijinal video çözünürlüğünde, dolayısıyla göndermesi çok daha uzun sürüyor. Yalnız, HD kalitede videolarda da sıkıştırma uygulanacağından detaylarda biraz kayıp yaşandığını belirtelim. Yüksek çözünürlüklü videolar, HD etiketi taşıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu