Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcomm

Snapdragon 8 Gen 2 Yolda, Üretici Değişiyor

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili telefonlar daha yaygınlaşmadan Snapdragon 8 Gen 2 konuşulmaya başlandı. İkinci nesil işlemcide neler değişecek?

Qualcomm, aralık ayı başında amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1’in duyurusunu gerçekleştirdi. İşlemci şu ana kadar sadece Motorola Edge X30 modelinde yer aldı. Aralık sonu itibariyle ise Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle piyasaya sürülecek. 2022’nin ilk çeyreği sona erdiğinde ise Qualcomm’un yeni nesil işlemcisini kullanan telefonlar iki elin parmaklarını geçmiş olacak. Öte yandan Snapdragon 8 Gen 1, daha yaygın şekilde kullanıma geçmeden Snapdragon 8 Gen 2 (veya Gen 1+) konuşulmaya başlandı bile.

Yeni bir rapora göre Snapdragon 8 Gen 2’nin mayıs-haziran döneminde seri üretime geçmesi bekleniyor. İşlemcideki en önemli gelişmelerden biri Qualcomm’un üretim ortağını değiştirecek olması. Snapdragon 8 Gen 1’in üretiminden mevcut durumda Samsung sorumlu. Gen 2’yi ise dünyanın en büyük bağımsız yarı iletken üreticisi olan TSMC üretecek.

Qaulcomm’un yönünü Samsung’dan TSMC’ye çevirecek olmasının nedeni şu an için bilinmiyor, fakat bu yönde spekülasyonlar yok değil. Snapdragon 8 Gen 1 henüz yaygın şekilde kullanılmıyor ve yeterli testler yapılabilmiş değil. Fakat bazı raporlar Samsung üretimi işlemcinin beklenen daha fazla ısındığını aktarıyor.

Teknik detaylar hakkında henüz bir detay yok. Fakat Snapdragon 8 Gen 2’nin en son bellek ve bağlantı standartlarını (LPDDR5X ve Buetooth 5.3 dahil) ve daha hızlı CPU/GPU çekirdeklerine sahip olması bekleniyor. İkinci nesil işlemci temmuz-ağustos döneminde akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu