Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTwitter

Twitter Çıldırdı! 2021 Yılında Sesli Tweet…

Twitter hepimiz için gündemi takip etme ve belirleme aracı. Sesli tweet atma özelliğinin gelmesi sabırsızlıkla bekleniyordu. Müjde geldi.

Haziran ayında Twitter, kullanıcıların ses kliplerini tweet’lere yerleştirmesine izin veren bir özelliği test etmeye başladı. Maalesef bu test yalnızca iOS kullanıcıları içindir ve Android kullanıcılarının sesli tweet özelliğini test etmek için muhtemelen daha uzun süre beklemesi gerekecektir.

Sosyal ağ Salı günü, insanların sesi nasıl kullandıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla bu özelliği sunmak istediği belirtti. Daha fazla kullanıcıya erişeceğini duyurduğu için testler iyi gidiyor gibi görünüyor.

Twitter bir tweet’te, “Bu özelliği Haziran ayında kullanıma sunduğumuzdan beri, geri bildirimlerinizi ciddiye aldık ve sesli Tweetleri daha erişilebilir hale getirmek için metnin deşifre edilmesini sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Bu amaçla, Twitter’da sosyal ağ ile ilgili erişilebilirlik sorunlarını çözecek iki ekibin kurulduğunu belirtmek önemlidir. Sesli tweet özelliğinin ana eleştirilerinden biri, transkripsiyonun olmamasıdır, bu da işitme engelli kişiler için erişilemez olduğu anlamına gelir.

Twitter, Eylül ayında yaptığı açıklamada, “Ekiplerimizi istihdam etmenin ötesinde, 2021’in başlarına kadar ses ve videoya otomatik altyazılar eklemek için zaten çalışıyoruz. Bu, hizmetimiz genelinde medya erişilebilirliğine geniş çapta yatırım yapan daha uzun vadeli bir yol haritasının temelini oluşturuyor” dedi.

Şirket, Android kullanıcılarının ne zaman sesli tweetler bekleyebileceğini belirtmezken, bu ileti dizisindeki bir kullanıcının sorusuna yanıt verdi: “Şu anda bu özelliği 2021’de Android’e getirmek için çalışıyoruz.”

Bu özellik muhtemelen 2021’de akıllı telefonlarımıza girecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu