Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Pro’nun İddialı Kamerasından İlk Örnek Geldi

Xiaomi 12 Pro sadece 3 gün uzağımızda ve telefonun en çok iddialı olduğu noktalardan biri kamera olacak. İşte ilk kamera örneği…

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro cephesinden heyecan giderek artıyor. Çinli şirket son olarak her iki telefonda yer alacak ana kameraları açıkladı. Beklendiği gibi telefonların ikisinde de 50 megapiksel Sony ana kameralar kullanılacak. Sensör detaylarına geçeceğiz ancak öncesinde Xiaomi başkanı Lei Jun’un paylaştığı ve Xiaomi12 Pro ile çekilen kamera örneğine göz atalım. Fotoğraf, 12 Pro’nun gece fotoğrafçılığında ne kadar başarılı olduğu gösteriyor, ancak hepsi bu değil.

Kıdemli yöneticinin paylaştığı görselin altında aynı noktada başka bir telefon ile çekilen bir başka fotoğraf daha var. Alttaki fotoğrafın hangi model ile çekildiği bilinmiyor, fakat Xiaomi’nin 12 serisindeki sensör boyutlarını iPhone 13 serisi ile kıyasladığını belirtelim.

Xiaomi 12 Pro’nun kamerasından çıkan bu fotoğraf, gelişmiş AI algoritmalarına sahip yeni bir gece modunu sergiliyor. Aşırı parlak alanların bastırıldığını görüyoruz. Bir başka Xiaomi yetkilisi, Xiaomi 12 Pro’nun gece çekimlerinin hem fotoğraf hem de video açısından iyileştirildiğini kaydetti. Gelelim Xiaomi 12 serisinde kullanılacak ana sensörlere.

Xiaomi 12’de 50 megapisel çözünürlüğünde ve 1/1.56 inç büyüklüğünde Sony IMX766 kamera sensörü yer alacak. Aynı kamera sensörü yakında zamanda tanıtılan OPPO Reno 7 Pro modelinde de yer aldı. Öte yandan 12 Pro modelinde ana kamerada yine 50 megapiksel çözünürlüğünde ve 1/ 1.28 inç büyüklüğünde (Xiaomi 12’ye göre daha büyük bir sensör) Sony IMX707 tercih edilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu