Güncel Teknoloji HaberleriSosyal MedyaTwitter

Elon Musk, Günlük Tweet Görüntüleme Sayısını Canı Sıkıldıkça Değiştiriyor

Elon Musk tweet görüntüleme sayılarına sınırlama getirdi. Görüntüleme sayısı kademeli olarak artırılsa da, kullanıcılar çok tepkili.

Elon Musk, geçen yıl 44 milyar dolar keş para sayarak Twitter’ı satın aldığını açıkladı. Büyük tartışma yaratan bu satın alım sonrasında Twitter’da çok şey değişti. Musk’ın son hamlesi ise büyük tartışma yarattı. 44 milyar doları reklam verenlerden ve kullanıcılardan çıkarmak isteyen Elon Musk, tweet görüntüleme sayısına sınırlama getirerek yeni bir tartışma başlattı.

Musk ilk etapta doğrulanmış hesapların günde 6 bin tweet, doğrulanmamış hesapların 600, yeni ve doğrulanmamış hesapların ise 300 tweet görüntüleyebileceğini açıkladı. tabii bu açıklama sonrasında sosyal medya deyim yerindeyse Yeniçeriler gibi kazan kaldırdı. Eh Elon Musk ağamızın eli tutulur mu, sert tepkilerin ardından bu sayı 8000, 800 ve 400 olarak güncellendi.

Yeni sayılar da kullanıcıları tatmin etmedi. Elon Musk ve Twitter kullanıcıları arasındaki pazarlık Kibar Feyzo filminde Gülo için yapılan başlık parası pazarlığına döndü. Musk, tweet görüntüleme sayılarını son olarak 10 bin, 1.000 ve 500 adet olarak güncelledi. Geç saat olduğu gerekçesiyle Musk ve kullanıcılar için mezat şimdilik kapandı. Ancak bu pazarlık daha çok su götüreceğe benziyor.  

Twitter’ın en çok kullanıldığı ülkelerin başında Türkiye geliyor. Tweet görüntüleme kısıtlamasının ardından pek çok hashtag açıldı ve bunların altına zekâ kokan birçok tweet atıldı. Twitter’ı ziyaret ederek bu eğlenceli tweet’lere göz atabilirsiniz. Yalnız kendinizi çok kaptırmayın, zira görüntüleyebileceğiniz tweet’ler sınırlı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu