Elektrikli ArabaGenelTesla

Yılan Hikayesine Dönen Cybertruck Teslimatı Netleşti!

Bir türlü teslimatı gerçekleşmeyen Cybertruck hakkında sonunda net bilgiler ortaya çıktı. 30 Kasım itibariyle teslimatlar gerçekleşecek.

İlk duyurulmasının ardından neredeyse 4 yıl geçen Elon Musk’un elektrikli pikabı Cybertruck , sürekli teslimatı ileri bir tarihe atılmasıyla gündemdeydi. X’te bir şirket gönderisinde şirketin üçüncü çeyrek kazancının yanı sıra bazı bilgilere yer verildi. Elde edilen son bilgilere göre Cybertruck teslimatları 30 Kasım itibariyle gerçekleştirilecek.

Şimdi de Gözler Fiyatlandırmaya Dikildi

2019 yılında ilk tanıtıldığında 39.900 $ fiyat etiketine sahip olan cihazın yakın zamanda çıkış fiyatına benzer bir fiyatın açıklanması bekleniyor. CEO Elon Musk, Cybertruck için üretim artışının son derece zor olacağından “beklentileri yumuşatmak” istediğini söyledi.

2,9 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilen pikap kamyonu, çeşitli batarya seçenekleri ile menzilini artırabilme özelliğine sahip; 250 mil, 300 mil ve 500 mil olmak üzere üç farklı menzil versiyonu bulunuyor.

Musk ayrıca Tesla’nın gelecek yılda çeyrek milyon Cybertruck hedeflediğini ancak bunun 2024 sonrasına kadar gerçeklemeyeceğini söyledi. Bu kamyonu almak isteyen 1 milyondan fazla kişinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Musk, “Cybertruck ile kendi mezarımızı kazdık” dedi. “Cybertruck, arada bir ortaya çıkan özel ürünlerden biri. Ve uzun süre sonra ortaya çıkan özel ürünleri pazara sürmek, hacim kazanmak ve refaha ulaşmak inanılmaz derecede zordur.” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk, Cybertruck pikabını test için sürdüğünü belirtti ve bunların test amaçlı prototipler olduğunu söyledi. Bu sene başında Tesla, Cybertruck üretiminin bu yaza kadar sınırlı olacağını ve seri üretime ise 2024 yılında geçeceğin söyledi. Fakat bırakın Cybertruck seri üretimi, tek bir teslimatı bile gerçekleşmedi.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu