Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMeizuMobiroller

Meizu 18 Serisi Güncelleme Aldı! Samsung’un Yapamadığını Meizu Yaptı

Çin’de satışa çıkan Meizu 18 serisi için ilk güncelleme yayınladı. Yeni güncelleme ekran tarafında can sıkan bir detayı ortadan kaldırdı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde tanıtılan Meizu 18 serisi telefonlar Meizu 17 ile kıyaslandığında başta ekran olmak üzere pek çok geliştirmeyi beraberinde getiriyor. Hem Meizu 18 hem de 18 Pro modellerinde Samsung üretimi 3.200 x 1.440 piksel çözünürlüklü OLED ekranlar kullanılıyor. Ekranlar aynı zamanda 120Hz tarama hızına destek sunuyor. Fakat telefonlar ilk inceleme için teslim alındığında can sıkıcı bir gelişme yaşandı. Meizu 18 modeller 2K çözünürlükte 120Hz yenileme hızını desteklemiyor. Ekranları 2K’da kullanmak istiyorsanız 60Hz’e geçiş yapmanız gerekiyor.

Meizu resmi toplulukta bir süper moderatör, telefonların 2K çözünürlükte 120Hz eşzamanlı aktivasyonunu desteklemediğini belirtti. Bu modda akıllı telefonların güç tüketimi ve ısı dağılımı önemli ölçüde arttığından hem pil hem de kullanım deneyimi bundan olumsuz etkileniyor.

Meizu 18 Serisi Güncelleme Aldı, Yanlıştan Dönüldü

Samsung da geçen yıl duyurduğu Galaxy S20 serisinde telefonlar 2K çözünürlükte olmasına karşın 120Hz tarama hızını sadece Full HD+ çözünürlükte verebildi. Galaxy S21 serisine gelindiğinde ise 2K 120Hz desteği sadece Ultra modelinde yer aldı. Diğer S20 serisi cihazlarda zaten Full HD + ekran kullanıldı.

2K çözünürlükte 120Hz tarama hızının pil kullanımını önemli ölçüde etkilediği doğru. Fakat telefona böyle bir donanım koyuyorsanız tüm kullanım senaryolarını eklemek ve son kararı kullanıcıya bırakmak en doğrusu. Neyse ki Meizu bu yanlıştan çabuk döndü Meizu 18 ve 18 Pro için Çin’de ilk güncellemeyi yayınladı. Kapsamlı güncelleme arayüzde önemli düzeltmelerin yanında telefonlara 2K çözünürlükte 120Hz desteğini de getiriyor.

İlk gün satışlarında Çin’de yoğun ilgi gören telefon serisi sadece 28 dakika tükendi. Şimdi ikinci parti satışlar bekleniyor ve Meizu 18 modellerin global çapta ne zaman satışa çıkacağı hala açıklanmadı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu