Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Fantastik Bir Tasarım Üzerinde Çalışıyor

Xiaomi’nin önümüzdeki yıl planları belli oldu. Xiaomi amiral gemisi segmentinde tasarımda ilginç şeyler deneyebilir. İşte o patent.

Mi Mix serisi ile tasarım budur dedirten Xiaomi, orta segment ve amiral gemisi modellerinde bildiğiniz gibi standart tasarımların ötesine geçemiyor. Çinli teknoloji devi, riske atmamak için üst segmentte tasarımı herkesin alışabileceği ve kullanabileceği bir yapıda tasarlıyor. Ancak bu politika görünüşe göre önümüzdeki dönemlerde kökten değişecek. Çünkü alınan patent bunu gösteriyor.

Çinli firmanın aldığı patentte dikkat çeken ilk nokta ekran oluyor. Tam ekran tasarımını şelale tasarım ile harmanlayacak olan firma ortaya ilginç bir görüntünün çıkmasını sağlayacak. Telefonu elinize aldığınızda sanki ekran panelini elinize almış gibi olacaksınız. Şelale ekran tasarımı sayesinde ekran elinizde büyüdükçe büyüyecek. Nokta çentikli kamerayı telefonun sol üst bölümüne yerleştirecek olan firma arka bölümünde de ilginç değişiklikler yapacak.

Bildiğiniz gibi Sharp, 1 inç kamera sensörünü kullanan ilk firma olmuştu. Xiaomi’nin bu tasarımında da ana arka kamera oldukça büyük görünüyor. Bu firmanın 1 inçlik sensör kullanabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Ancak firma 1 inç sensör yerine buraya telefoto lensi de konumlandırabilir.

Ana kameranın altında muhtemelen ultra geniş açılı lens yer alacak. Geniş açılı lensin altında ise periskop lensin yer alacağı açıkça görünüyor. En alt bölümde ise çok küçük bir delik görünüyor. Bu muhtemelen Apple’ın LiDAR sensörü gibi bir sensör olabilir. Ancak yüksek ihtimalle bu küçük nokta flaş olacak. Çünkü flaş için başka bir bölüm bulunmuyor.

Xiaomi

Xiaomi’nin bu tasarımı şimdilik hangi modelinde kullanacağı bilinmiyor. Önümüzdeki Aralık ayında yeni amiral gemisi modelini tanıtacak olan teknoloji devi, bu tasarımı muhtemelen 2022 yılında kullanacak. Amiral gemisi segmentinde bu yıl risk almayacak olan firmanın şu sıralar çip krizinden sonra patlak veren enerji krizinden etkilenip etkilenmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Umarız bu krizler en kısa sürede çözüme kavuşur ve bu tip farklı tasarımlı telefonlara daha erken kavuşuruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu