Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

Vivo Katlanabilir Telefon İşine Giriyor! Bir Sen Eksik Kalmıştın Paşa!

Samsung ve Huawei’den sonra şimdi de Vivo katlanabilir telefon işine girmeye hazırlanıyor. Bu ilginç patentin detayları burada.

Akıllı telefon sektörü 2019’un sonunda ve pandemiye rağmen 2020 yılında büyük bir sıçrama yaşadı. Samsung ile başlayan bu furyaya Huawei de resmen dahil olmuştu. Bugün gelen bilgilere göre bir diğer Çinli firma olan Vivo katlanabilir telefon işine girmek için kolları sıvamış durumda. Ağustos 2020’de alınan patent, vivo’nun bu sektöre ilginç bir form ile gireceğini gösteriyor.

Görsellerden de görebileceğimiz gibi Vivo, flip telefona benzer şekilde ekranın sadece alt kısmının katlandığı oldukça benzersiz bir tasarım ile karşımıza çıkacak. Ekranın bir kısmının ön kısmında temelde çerçeve bulunmayacak. Oldukça ilginç bir formda olması beklenen bu telefonun pratikte nasıl bir performans sergileyeceği ise bilinmiyor.

Vivo Katlanabilir Telefon

Arka tarafta zoom işlevi için biri periskop lensi olan 4 sensör içeren bir arka kamera modülü yer alacak. Kamera modülünün dikey uzunluğu boyunca flaş bulunacak. Ayrıca telefonda sadece açma kapama tuşu yer alacak. Muhtemelen telefonun yan yüzeyi de dokunmatik olacak ve medya kontrolleri burada yer alacak.

Vivo’nun yeni fantastik telefonunun henüz hangi donanım ile geleceği bilinmiyor. Ancak tahminlere göre firmanın fiyatı uygun tutması bekleniyor. Bu yüzden Snapdragon 888 yerine daha az performanslı Snapdragon 865 yonga seti ile geleceği söyleniyor. RAM tarafında ise yüksek ihtimalle 8 GB RAM standart olur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu