AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGündemGüvenlikMobiroller

Google, Android ve Chrome için Düğmeye Bastı

Google, Android ve Chrome için yenililiklerini duyurmaya tam gaz devam ediyor. Şifre sistemi artık daha güvenli olacak.

Google, Chrome ve Android için geçiş anahtarı desteğini kullanıma sundu. Bu ilk aşamada, geliştiricilere teknolojiye erişim sağlamak ve web sitelerine ve uygulamalarına bu işlevsellik için destek eklemelerine izin vermek için Google Play Hizmetleri Beta ve Chrome Canary kullanılacak. Bu yıl içerisinde Google, kararlı kanallara işlevsellik desteği sunmayı planlıyor. O zamana kadar, bazı geliştiriciler bu yeteneği ürünlerine ve hizmetlerine zaten entegre etmiş olacak.

Android ve Chrome artık daha güvenli

Parolalar, parolalara ve diğer kolayca kırılabilen kimlik doğrulama yöntemlerine göre çok daha güvenli bir alternatif olacak. Tekrar kullanılamazlar, sunucularda güvenlidirler ve tüketicileri kimlik avı dolandırıcılıklarından koruyacak.

Geçiş anahtarları hem web siteleri hem de uygulamalar için kullanılabilir ve endüstri standartlarına dayalıdır. Çeşitli işletim sistemlerinde ve tarayıcı ekosistemlerinde çalışırlar. Bugünün Geçiş Anahtarı duyurusu iki temel özellik sağlar;

  • Google Password Manager, Android parolalarını güvenli bir şekilde senkronize eder.
  • WebAuthn API, geliştiricilerin Android ve diğer platformlardaki Chrome kullanıcıları için geçiş anahtarı desteği eklemesine olanak tanır.

Parolasız oturum açma çevrimiçi olarak giderek yaygınlaşacak gibi görünüyor. Android telefonunuzu web sitelerine erişmek için kullanılabilecek bir geçiş anahtarına dönüştürecek. Google Şifre Yöneticisi daha sonra bu şifreleri, bilgisayarınızda olduğu kadar tüm cihazlarınızda da rahat erişim için senkronize edecek.

Parola ile oturum açma Parola hesabının ayrıntılarını onaylamanız ve istenirse son kullanıcı için bir parola oluşturmak üzere parmak izinizi, yüzünüzü veya ekran kilidinizi kullanmanız yeterli olacak.

Oturum açma işlemi çok basitleşecek. Kullanıcı oturum açmak istediği hesabı seçecek ve istendiğinde parmak izini, yüzünü veya ekran kilidini kullanabilecek.

Akıllı telefon geçiş anahtarları, bitişik cihazlarda oturum açabilir. Mac’te Safari, Android kullanıcılarının geçiş anahtarının etkin olduğu web sitelerinde oturum açmasına olanak tanıyacak. Windows’taki Chrome kullanıcıları, aynısını elde etmek için bir iOS parolası kullanabilir.

Geçiş anahtarları Windows, macOS, iOS ve ChromeOS’un yanı sıra diğer platformlarda ve tarayıcılarda çalışır. Endüstri standartları nedeniyle, kullanıcı deneyimi her zaman aynıdır.

Bugünden itibaren geliştiriciler Google Play Hizmetleri beta sürümüne kaydolabilir ve Chrome Canary’yi kullanabilir. Google ayrıca bu özelliklerin her ikisinin de bu yılın ilerleyen zamanlarında kararlı kanallarda herkesin kullanımına sunulacağını söylüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu