Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 13 Serisi Fiyatıyla Herkesi Şaşırtacak

iPhone 13 serisi fiyat tarafında yüzleri güldürecek. Son gelişmeler iPhone 12 ile kıyaslandığında fiyatların değişmeyeceğini gösteriyor.

Eylül ayında tanıtılacak iPhone 13 serisi hakkında neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son olarak seride yer alacak telefonların fiyatına dair önemli bir bilgi sızdırıldı. iPhone 13 serisi fiyat tarafında iPhone 12 ailesinden pek de farklı olmayacak. Özellikle donanım tarafında gelişmeler göz önüne alındığında fiyatların büyük ölçüde aynı kalacak olması telefonları satın alacakları memnun edecektir.

Seride iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max şeklinde dört yeni model göreceğiz. iPhone 13 ve 13 mini’de fiyatlar iPhone 12 serisindeki gibi olacak ve değişmeyecek. Söz konusu iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri olduğunda ise fiyatlar 50 dolar kadar artacak.

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 serisinde Pro modellerde 120Hz ekran tarama hızı olacak. iPhone 13 ve mini modelde ise 60Hz ekran kullanımı sürecek. Parmak izi tarayıcısının iPhone 13 serisine getirilip getirilmeyeceği konusu hala belirsizliğini koruyor. Apple’ın parmak izi tarayıcısını seride yana monte edebileceği konuşuluyor, fakat biz buna pek de ihtimal vermiyoruz.

iPhone 13 serisi telefonların tümünde  5 nanometre Apple A15 Bionic mobil işlemci güç verecek. Muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Apple M1 çipini iPhone modellerinde görmeye başlayacağız.

iPhone 13 serisindeki tüm modellerde pil kapasiteleri hatırı sayılır bir oranda artırılacak. Bir diğer önemli geliştirme kamera biriminde olacak.  Seride OIS sistemindeki gelişmeler ve optik açısından yapılan iyileştirmeler nedeniyle daha büyük kamera sensörleri göreceğiz. Apple’ın yine seride gece çekim modunu epey geliştireceği konuşuluyor. LiDAR, genel isimlendirmesiyle 3D ToF sensörlerin ise sadece Pro modellere has olacağı konuşuluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu