Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi 2K Ekranlı En Ucuz Akıllı Telefonu Piyasaya Sürecek

Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Redmi 2K ekranlı üst segment bir telefon hazırlıyor. Üstelik bu model uygun fiyatlı olacak.

Redmi şubat ayında K50 serisiyle birlikte gövde gösterisine hazırlanıyor. Bu seride Redmi K50 Pro+’ın en üst model olacağı şüphesiz. Ancak 2022 yılı için Redmi’nin daha üstün özelliklere sahip bir model hazırladığı bildiriliyor. Mobil dünyasının bir numaralı bilgi kaynağı haline gelen Digital Chat Station adlı hesaba göre Redmi 2k ekranlı bir telefon hazırlıyor. Bu markanın aynı zamanda 2K çözünürlüklü ilk telefonu olacak. Ekran aynı zamanda yüksek tarama hızına (muhtemelen 120Hz) sahip olacak.

Redmi’nin daha önce 2K ekrana sahip telefonları olmazken, Xiaomi ise geçen yıl Xiaomi Mi 11 ile birlikte 2K ekrana geçiş yaptı. Devamında Xiaomi Mi 11 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, bu yıl ise Xiaomi 12 Pro’da 2K ekran tercih edildi.

Daha önceki üst segment telefonlarının tümünde Full HD+ çözünürlüğünde ekranlar tercih eden Redmi, 2K ekrana geçiş yaptığında haliyle maliyetler artacağı için telefonun fiyatı yukarı çekilecek. Fakat kaynağın aktardıklarına göre Redmi’nin bu telefonu 2K ekrana sahip modeller arasında en ucuzu olacak.

K50 serisinde herhangi bir modelin 2K ekrana sahip olması beklenmiyor. Fakat markanın yüksek donanımlı bir oyuncu telefonu üzerinde çalıştığı biliniyor. Redmi K50 e-spor ismiyle çıkış yapacağı bildirilen bu telefonda 2K ekran görebiliriz. Fakat üreticiler performans ve pil verimliliğini ön planda tutarak oyuncu telefonların ekranları mümkün olduğunca Full HD+’a tutmaya çalışıyor.

Sözü edilen telefon şimdiden merak uyandırıyor. Yeni gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu