Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Sony’den Sony Xperia 1 III İçin Şaşkınlık Yaratan Açıklama

Sony Xperia 1 III özellikle ekran ve kamera özellikleriyle son dönemin ses getiren telefonlarından biri oldu. Peki ya güncelleme desteği?

Sony Xperia 1 III modelini satın alacaklar için kötü bir haberimiz var. Sony Hollanda’nın yaptığı son açıklamaya göre mobil dünyasının en özel telefonlarından biri olan Xperia 1 III sadece bir büyük Android güncellemesi alacak. Güvenlik odaklı güncellemelerin dağıtımı ise iki yıl sürekmiş.

Sony’nin Hollanda ekibi Xperia 1 III’ün ne kadar süre güncelleme alacağına yönelik verdiği cevap aynen bu şekilde. Ekip yanlış mı bilgi verdi ya da Sony 1.299 € fiyat biçtiği telefonu için bir güncellemeyi yeterli mi görüyor bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey bu durumun kullanıcıyı tamamen aptal yerine koymak olduğu.

Android 12

Sony’nin aksine birçok Android üreticisi güncelleme desteğini her geçen gün artıyor. Bunlar arasına Samsung, OnePlus, OPPO ve son olarak Google dahil oldu. Hatta Google’ın Pixel 6 ile birlikte güncelleme desteğini 5 yıla çıkarması bekleniyor. Tüm rakipler güncelleme desteğini artırırken, Sony tamamen farklı bir evrede görünüyor. Umalım ki Japon şirket yakında bunun bir yanlış anlaşılma olduğu yönünde bir açıklamada bulunuyor. Belki de Sony’nin yapacağı açıklama Hollanda ekibini doğrulayacaktır.

Bugün Android ekosisteminde 200 / 300 € seviyesindeki telefonlar bile iki büyük Android güncellemesi almakta. Tabii kullanıcılar 1.299 € fiyatlı ve sadece Android 12 sürümüne yükseltilecek bir telefonu satın almak isteyince iki kez düşünecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu