Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOVivo

Vivo ve OPPO Liderlik İçin Kıyasıya Bir Yarış İçerisinde

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de Vivo ve OPPO arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Arkalarından Xiaomi geliyor.

International Data Corporation ( IDC ) bugün, Çin pazarı için bu yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin verileri açıklayan yeni bir rapor yayınladı. 2021 yılının ikinci çeyreğinde Çin’de yaklaşık 78,1 milyon adet akıllı telefon sevk edildi. Yıllık bazda satışlar %11 seviyesinde düştü. Vivo ve OPPO arasında son birkaç çeyrektir devam eden liderlik çekişmesi bu dönemde de devam etti.

Açıklanan raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise Honor’un ilk beş içerisinde yer alması oldu. Huawei’den ayrılarak bağımsız bir markaya dönüşen Honor böylece ilk kez en çok satış yapan beş marka arasına girmeyi başardı.

Vivo, bu yılın ikinci çeyreğinde 18,6 milyon adetlik sevkiyatla Çin akıllı telefon pazarına liderlik ediyor ve pazarın yaklaşık yüzde 23,8’ini ele bulunduruyor. OPPO  16,5 milyon adet ve yüzde 21,1 pazar payı ile rakibinin yakından takip ediyor.

Listenin üçüncü sırasında 13.4 milyon akıllı telefon sevkiyatı ve yüzde 17.2 pazar payı ile Xiaomi yer alıyor. Xiaomi hatırlayacağınız üzere kısa süre önce küresel çapta Apple’ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon satıcısı oldu.

Çin için açıklanan listenin dördüncü sırasında Apple yer alıyor. ikinci çeyrekte 8.6 milyon iPhone satan Apple, Çin’deki akıllı telefon pazarının yüzde 10.9’unu elinde bulunduruyor. Beşinci sırada Honor’u görüyoruz. İlk kez ilk beş içerisine giren Honor ikinci çeyrek döneminde 6.9 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirip, pazar payını yüzde 8.9 seviyesine çıkardı.

Tüm bu markalar arasında bir önceki yıla göre en yüksek büyümeyi yüzde 47 ile Xiaomi kaydederken, onu yüzde 23,6 ile Vivo izledi. OPPO yüzde 17,3 büyürken, Apple Çin’de yüzde 17 büyüme kaydetti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu