Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusTeknoloji

OnePlus 9 Pro Su Geçiriyor mu? CEO Kafaları Karıştırdı!

OnePlus’ın amiral gemisi modeli OnePlus 9 Pro hakkında bugün ilginç açıklamalar geldi. Telefon su geçiriyor olabilir. İşte detaylar.

Çinli OnePlus, bu yıl IP68 su geçirmez sertifikasını kullanan telefonu OnePlus 9 Pro ile karşımıza çıkmıştı. Ancak bu telefonun su geçirmez özelliği hakkında bugün kafaları karıştıran açıklamalar geldi. OnePlus CEO’su Pete Lau, Weibo’da şirketin ve kendisinin, yeni amiral gemisinin su geçirmezliği hakkında konuşmamayı tercih ettiğini söyledi.

OnePlus 9 Pro su geçirmiyor! Ama…

Geçen yıl, OnePlus 8 Pro, şirketten resmi olarak IP68 derecesini karşılayan ilk akıllı telefon olmuştu. OnePlus 9 Pro’da da bu özelliğe yer verilmesine rağmen firma telefonun bu özelliğine odaklanmayı reklamanı yapmıyor. Hatta hakkında konuşmayı bile tercih etmiyor.

Pete Lau konuyla ilgili olarak; “Su geçirmez özelliği, iyi bir şekilde uyguladığımız ancak bahsetmek istemediğimiz bir akıllı telefonun avantajlarından biri. Nedeni basit. IP68 bir laboratuvar ortamında değerlendirilir ve standart bir süreç izler. Ancak gerçek ortam ve kullanım koşulları laboratuvar ortamından çok farklıdır.” ifadelerini kullandı.

OnePlus CEO’suna göre, telefonun koruma derecesine uygunluğu, ideal koşullarda çalışması gereken işlevlerden sadece biri iken, bu konuyu tartışarak zaman ve kaynak harcamanın bir anlamı yok.

Geçen yıl Apple’ın iPhone’un “suya dayanıklılığı” nedeniyle 10 milyon avro para cezasına çarptırıldığını belirtelim. Ancak bu şirketin akıllı telefonun koruma derecesinin reklamını yapmaya devam etmesini engellememişti. Belki de Pete Lau böylesine bir dava ile karşılaşmamak için telefonunun su geçirmez özelliğinden bahsetmek istemiyor. Şimdiye kadar OnePlus 9 Pro’yu kullanan ve sıvı teması yaşayan bir kişinin bile bildirilmediğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu