Akıllı TelefonGeneliPhoneMobiroller

iPhone 13 Serisi ve Face ID Kullananlar İçin Kötü Haber Geldi!

Apple, yetkisiz tamir işlemlerini engelleyeceğini açıklamıştı. iPhone 13 serisi cihazlarda ekran değişimi sonrası Face ID sıkıntıya giriyor.

Apple, iPhone 13’ün piyasaya sürülmesiyle ek yetkisiz üçüncü taraf onarımlarını kilitleme önlemlerini uygulamaya koydu. iPhone 13 serisi kullanıcısı, ekranı orijinal olmayan bir parçayla değiştirmeye karar verirse Face ID çalışmayı durduracak.

Face ID Ekrana Bağlı Bir Bileşen Olmamasına Rağmen iPhone 13 Serisi Cihazlarda Çalışmayı Durdurabiliyor

Phone Repair Guru’nun paylaştığı bir videoda gösterildiği gibi, iPhone 13 ekranı bağlı herhangi bir Face ID bileşeni içermiyor ve ayrı olarak değiştirilebilir. Ne yazık ki, Bağımsız Onarım Programı aracılığıyla Apple ile lisanslı değilseniz, iPhone’un ana ekranında ekranın orijinal olmadığını belirten bir uyarı etkisi alırsınız. Böylece Face ID, orijinal ekran ile değiştirilene kadar çalışmaz.

Bu gerçekten tuhaf bir durum çünkü orijinal iPhone 13 ekranına bu kilitlemeyi gerektirecek hiçbir TrueDepth kamera bileşeni bağlı değil. Bu nedenle sisteme seri numaralandırma yoluyla yetkisiz parçaları yetkililerden ayırabilen bir yazılım eklenmiş olabilir.

Ne yazık ki, bozuk veya kusurlu bir parçayı değiştirmek isteyen müşteriler daha yüksek fiyatlar ödeyecek. Önemli ölçüde daha uzun süre beklemek ve müşteri hizmetleri ile uğraşmak zorunda kalmak da yaşanılabilecek olaylardan. Apple, müşteriler için basit onarımları kilitleyip onları daha zorlu ve pahalı bir rotayı seçmeye zorladığı için sürekli eleştiri aldı.

Bu sebepten dolayı, cihazı dikkatli kullanmanız ve gerekli koruyucuları ekranınıza eklemenizi şiddetle öneririz. iPhone 13 ailesi hakkında yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu