Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone tanıtım stratejisi kökten değişiyor! Yılda iki tanıtıma hazır olun

Apple, iPhone tanıtım stratejisinde kökten bir değişikliğe gidebilir. Son yıllarda bir birini tekrar eden ve yenilikten uzak olan iPhone’lara kullanıcıların ilgisi her geçen gün azalıyor.

Apple malumunuz 2011 yılından bu yana iPhone tanıtımlarını yılın ikinci yarısında ve genellikle eylül-ekim döneminde gerçekleştirdi. Rakipler yılın neredeyse her döneminde rekabetin dozunu artırmaya yönelik hamleler geliştirirken, iPhone fanları ise her yıl belirli bir dönemi beklemek zorunda kaldı. Bu da sadece tatil döneminde iPhone satışlarında ciddi bir artış meydana getiriyor.

Her yıl 2 iPhone tanıtım etkinliği gerçekleşecek

2021 yılı ile birlikte bu durum yani her yıl sadece bir dönem iPhone etkinliği gerçekleştirme stratejisi değişeceğe benziyor. Cnbc’nin JPMorgan’dan analist Samik Chatterjee’ye dayandırdığı haberine göre 2021 yılında yılın ilk ve ikinci yarısında iki iPhone etkinliği düzenlenecek. Apple her dönemde iki iPhone ve yıl genelinde 4 yeni iPhone duyurusu gerçekleştirmiş olacak. Analist ise bu iddiasına tedarik zincirlerindeki hareketliliğe dayandırıyor.

Apple’ın yıl boyunca yeni iPhone’lar piyasaya sunacak olması diğer üreticilerle daha iyi rekabet etmesini sağlayacak. Özellikle yılın ikinci yarısında tanıtılacak iPhone’larda daha önemli gelişmeler göreceğimizi düşünüyoruz. Hem Apple böylelikle olası yanlışlar karşısında bunları değiştirmek için bir yıl daha beklemek zorunda kalmayacak.

2020’ye geldiğimizde aynı analistin farklı bir öngörüsü daha var. Apple’a yakın pek çok kaynak 2020’de üç yeni iPhone’nun tanıtılacağını düşünüyor. Samik Chatterjee ise gelecek yıl dört iPhone’nun duyurulacağını düşünüyor. Üstelik bu iPhone’ların tümü de OLED ekran ve 5G ağları destekleyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu