AndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy S24 Cephesinde Sevindirici Gelişme

Yeni bir rapora göre Samsung Galaxy S24 serisi modeller sadece Snapdragon işlemciyle piyasaya sürülecek. Exynos bir kez daha olmayacak.

Samsung bu yıl ki amiral gemisi telefonları olan Galaxy S23 serisinde sadece Snapdragon işlemcilere yer verdi. İyi ki de yer verdi diyoruz, zira son yıllara baktığımızda Exynos işlemciler, karşılarında bulunan Snapdragon işlemcilerin hem performans hem de verimlilik anlamında gerisinde kalıyordu. Samsung, Galaxy S23 serisinde sadece Snapdragon işlemciyel yoluna devam etmekle kalmadı, aynı zamanda Qualcomm işe işbirliğine giderek hız aşırtılmış bir Snapdragon 8 Gen 2 kullandı. Gelen bilgilere bakılırsa bu durum Samsung Galaxy S24 serisinde de sürecek.

Henüz yayınlanan bir rapora göre Samsung, tüm Galaxy S24 serisi modellerde sadece Snapdragon yonga seti kullanacak. Bu işlemci yüksek olasılıkla Snapdragon 8 Gen 3 ismiyle çıkış yapacak.

Snapdragon 8 Gen 3, 1 +5+2 şeklinde kümelenen sekiz çekirdekten oluşacak. Yüksek performanslı bir Cortex X-4 CPU çekirdeği 3.2GHz hızına çıkabilecek. 5 adet Cortex-A720 çekirdeği 3.0GHz’de, 2 adet Cortex-A520 verimlilik çekirdeği ise maksimum 2.0GHz’da çalışacak. Öte yandan işlemcinin Geekbench test skorları da yayınlandı. Buna tek çekirdekte 1.930, çoklu çekirdekte ise 6.236 puana ulaşılabildi.

Galaxy S24 serisiyle birlikte Samsung’un seride radikal bir karar alacağı da konuşuluyor. Buna göre şirket serideki Plus modelini iptal edebilir. Samsung’un bunun yerine herhangi bir model hazırlayıp hazırlamadığı şu an için bilinmiyor. Belki de katlanabilir modellerin sayısı artırılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu