Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerOPPOTeknolojiVivoXiaomi

Honor, Huawei, OPPO, Vivo ve Xiaomi Hızlı Şarj için Güçlerini Birleştirdi

Çinli teknoloji devleri Honor, Huawei, OPPO, Vivo ve Xiaomi hızlı şarj için ortak bir standart belirleme kararı aldıklarını açıkladı.

Teknolojinin gelişiminde büyük rol üstlenmeye başlayan Çinli üreticiler, Amerika’nın baskılarından kurtulmak ve kendi içerinde birlik olmak için kolları sıvadı. Çin’in önde gelen teknoloji isimlerinden olan Honor, Huawei, OPPO, Vivo ve Xiaomi, hızlı şarj için güçlerini birleştirdiğini açıkladı. Bildiğiniz gibi modern şarj teknolojilerinin sorunu, sektörde tek bir standart olmaması ve üreticilerin kendi patentli teknolojilerini kullanması. Bu ortaklık sayesinde artık tek bir standart belirlenecek gibi görünüyor.

Hızlı şarj için Çinli devler güçlerini birleştiriyor

Aslında bu ortaklık resmi bir şekilde açıklanmadı. İnternete servis edilen mobil cihazlar için hızlı şarj için evrensel belirtim isimli belge ile ortaya çıktı. Bu belgede Honor, Huawei, OPPO, Vivo ve Xiaomi gibi büyük telefon üreticilerinin yanı sıra Rockchip ve Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi gibi diğer teknoloji şirketleri ve paydaşların bu birleşik hızlı şarj standardı üzerinde çalışmak için bir araya geldiklerini de yer alıyor.

Bu teknolojileri ayrı ayrı geliştirmek, şirketlerin bireysel müşteriler için bileşenler üretmesi gerektiğinden yüksek geliştirme maliyeti de dahil olmak üzere bir dizi zorluğu beraberinde getiriyordu. Ayrıca, cihazlar arasındaki uyumsuzluk, e-atıkları azaltma ve yenilenebilir enerji kaynakları geliştirmeye yönelik uzun vadeli planları yok ediyor.

Çinli devlerin ortak bir paydada buluşup şarj konusunda atılım yapacak olması bu tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracak. Ayrıca dev isimler birleşeceği için önümüzdeki yıllarda 200W ve üzeri şarjlar standart hale bile gelebilir.

Hızlı Şarj

Honor, Huawei, OPPO, Vivo ve Xiaomi arasındaki ortaklığın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Amerika’ya karşı tek yürek olup güçleri bu şekilde birleştirmek oldukça mantıklı görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu