Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy A Serisi Zorda! Kötü Haber…

2021 yılı hammadde krizinin yaşandığı bir yıl oldu. Bu nedenle çok satsa da, Samsung Galaxy A Serisi zor durumda kalabilir. İşte sebebi…

Samsung orta segmentte bütün dünyada rüştünü ispatladı. Özellikle orta üst segment diyebileceğimiz A50 ve üzeri seri çok beğeniliyor. Ancak kötü bir haberimiz var. Samsung Galaxy A serisi orta sınıf cihazlar, küresel çip krizinin kurbanı oldu. Görünüşe göre şirket, çip eksikliği nedeniyle yeni Galaxy A52 5G ve Galaxy A72’nin kilit pazarlarda piyasaya sürülmesini ertelemek zorunda kalıyor.

Yayına göre Samsung, Qualcomm’dan işlemci satın alırken sorun yaşıyor. Özellikle 8 nanometre orta bütçeli Snapdragon 720G ve Snapdragon 750G’den bahsediyoruz. Söz konusu yongaların düzenli gönderileri olmadan, şirket düzenli bir cihaz akışı sağlayamayacak. Yarı iletken hammadde ve deniz taşımacılığı için konteyner sorunu bir süre daha devam edecek.

İşlemci eksikliği Samsung’u şaşırtmadı. Şirket daha önce olası bir çip kıtlığı bildirmişti. Bununla birlikte, orta sınıf cihazlar için bileşen eksikliği özellikle kötü bir haber çünkü üretici daha önce Galaxy A serisinin özellikle umut verici olduğunu iddia etmişti. Dell ve Intel yöneticilerine göre, küresel yarı iletken kıtlığı birkaç yıl sürecek. Ancak üretilmiş olarak mevcut olan A serisi telefonların satışı devam edecek. Bu durumun amiral gemisi S serisi ve diğer firmaların akıllı telefon tedarikini nasıl etkileyeceği şimdilik belli değil. Ümit ediyoruz tedarik zinciri bu krizden daha fazla etkilenmez.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu