AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Google Android Güvenliği İçin Apple’dan İlham Alıyor!

Android’in ne kadar geliştiğini biliyoruz. Bu sefer ise Google, Android güvenliği için Apple tarafından bir özelliği gözüne kestiriyor!

Apple tarafının iOS ile kullanıcılarına sunduğu özellikler genellikle beğeniliyor. Bunu gören Android ise aradan kısa bir süre sonra “Hop kardeşim, aynısı bende de var!” dercesine aynı özelliği kendisi de sunabiliyor. Bu konu Android’in hem en çok eleştirilen noktası hem de en çok beğenilen can damarı. Haberimiz ise yine bununla alakalı. Apple tarafı cihaz güvenliğine bayağı bir önem veriyor. Google ise kıskanmış olacak ki Android güvenliği ve gelişimi açısından yeni bir düşünce içerisine girmiş bulunuyor.

Google Android Güvenliği İçin Uygulamalara Yasak Getiriyor!

Bugün Android bir cihazınıza internet üzerinden indirdiğiniz herhangi bir 3. parti uygulama sizin, yani cihaz sahibinin, başka hangi uygulamaları kullandığını görebilme yetkisine sahip. Üstelik bu bilgiyle yetinmeyip bununla alakalı bazı veriler de toplayabiliyor! Toplanan bu verilerin ortak amacı bunların satılıp diğer uygulama sahipleri için kullanıcı hakkında bilgiler verilip kullanıcıya reklam gösterilmesi için temel hazırlamaktır. Bu sebeptendir ki iOS cihazlarda bu özellik uzun zamandır bulunmasına rağmen Android cihazlara yeni getiriliyor. Gelecek olan bu yasakla beraber kullanıcılara özel reklam vermek biraz daha zorlaşacak.

Google Android Güvenliği Önlemi

Getirilecek bu özelliğin uygulama geliştiricileri için dezavantaj olacağından bahsettik ancak bu cihaz sahipleri için çok büyük bir güvenlik sağlayacaktır. Zira 3. parti uygulamalar sizin bilgilerinizi çalmak ve hatta banka hesaplarınızdaki paraları çalabilmek adına cihazınıza truva atı yükleyebilir ve şifrelerinizi çalabilir. Böylelikle Google güvenlik anlamında çok büyük bir adım atmış oluyor. Bizler de kullanıcılar olarak bu karardan çok memnun olduğumuzu söyleyelim. Peki ya siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu