Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S21 Ultra Ekran Özellikleri ile Fark Yaratıyor

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Samsung Galaxy S21 Ultra ekran özellikleri ile fark yaratmaya başladı. Peki bu ekranın farkı ne?

Akıllı telefon pazarında en avantajlı üreticilerden birisi Samsung. Zira Güney Koreli üretici telefondaki birçok donanımı kendisi üretiyor. Bunlardan en önemlisi ise takdir edersiniz ki; ekran. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Samsung Galaxy S21 Ultra ekran özellikleri ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Zira yapılan incelemelerde yeni ekranın Galaxy S20 Ultra’da kullanılan panele göre daha avantajlı olduğu ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre bu ekranda organik katmanda artan elektron hareket hızına sahip yeni organik malzemeler kullanılıyor. Bu nedenle ışık çıkışında önemli ölçüde iyileştirmeler yapılıyor. Başka bir deyişle, yeni malzemeler daha az enerji tüketimi ile daha parlak ışık yayabilir. Günümüz akıllı telefonlarında kullanılan OLED ekranlarla karşılaştırıldığında, Samsung’un ekranı %16 daha az güç kullanıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Lj9Rdl9ntTE&t=1s

Biz yayın olarak bu telefonu da diğer Samsung telefonlarını da inceleyemiyoruz zira Samsung Türkiye ekibinin Kurumsal İletişim Müdürü bizleri küçük görerek “reytingimizin yetmediğini” belirtti ama telefonun ekranının çok iyi olabileceğini tahmin edebiliyoruz. Özellikle pandemi sırasında kaldığımız evlerde cep telefonlarımız ile oldukça fazla zaman geçiriyoruz. Galaxy S21 Ultra‘nın ekranı özelliklerini sizlerle paylaşalım…

  • 6,8 inç boyutunda, 3200x1440p çözünürlüğünde 2K, 120Hz ekran tarama hızına sahip ama bu hızı Full HD+ çözünürlükte sunabilen, HDR10+ destekli, Dynamic AMOLED 2X ekran kullanılıyor. Bu ekranın 515ppi piksel yoğunluğu ve güneş altında 1.500 nits parlaklığa kadar çıkabildiğini de belirtelim.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu