Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Exynos RDNA 2 ile Hız Canavarı Olacak!

AMD ile ortak çalışmaya başlayan Samsung’un yeni planı belli oldu. Samsung Exynos RDNA 2 mimarisi ile gelecek ve hız canavarı olacak.

Güney Koreli Samsung Exynos işlemcileri için yeni bir GPU geliştirmek için AMD ile birlikte çalıştığını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Bilmeyenleriniz için Samsung, yıllardır ARM’nin Mali GPU’ları ile çalışıyor. AMD ile çalışacak olan Samsung’un Exynos çipleri için yeni bir çağ başlatacağı söyleniyor. Bugün gelen sızıntılar ise yeni hız canavarı yonga setinin yakında geleceğini gösteriyor.

Söylentilere göre Samsung ile AMD’nin ortak geliştirdiği yonga seti Temmuz ayında resmi olarak tanıtılacak. Yeni nesil Exynos yonga seti olarak duyurulacak olan bu işlemci RDNA 2 mimarisine sahip olacak. Yeni nesil oyun konsolları ile aşına olduğumuz RDNA 2 mimarisi sayesinde hem performans hem de verimlilik açısından çağ atlanacak.

Bu yeni mimari sayesinde mobil oyunlarda ciddi anlamda grafiksel alanda seviye atlanacak. Hep denir ya konsol kalitesinde mobil oyun diye işte o Samsung’un yeni yonga seti ile gerçekleşecek gibi görünüyor. İlk olarak Galaxy S22 ailesinde kullanılması beklenen yeni yongalara Qualcomm‘dan nasıl cevap geleceği merak ediliyor. Çünkü RDNA 2 ile Adreno grafik biriminin baş etmesi mevcut şartlarda imkansız.

RDNA 2 ile yonga seti konusunda Apple’ı bile geride bırakmayı hedefleyen Samsung, AMD ile olan işbirliğini umarız daha uzun yıllar devam ettirir. Mobil sektörde özellikle grafiksel açıdan çok yakında bir devrim yaşanacak. TeknoBurada dediydi dersiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu