Dizüstü BilgisayarGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Framework Laptop Modüler Yapıya Sahip Dizüstü Bilgisayar Tanıtıldı

Bugün tanıtılan Framework Laptop oldukça farklı tasarımı ve modüler yapısı ile dikkat çekiyor. Donanım değişikliği yapmak çok kolay olacak.

San Francisco merkezli şirket bugün ilk bilgisayarı olan Framework Laptop tanıtımını yaptı. Dizüstü bilgisayarı diğer bilgisayarlardan ayıran en önemli özellik modüler yapıya sahip olması. Bu sayede kullanıcı kolayca donanım değişikliği yapabilecek. Dizüstü bilgisayarların en önemli sorunlarından bir tanesi olan donanım yükseltmesi bu bilgisayarda  oldukça kolay bir şekilde yapılabilecek. Bilgisayar için tasarlanmış çok sayıda modüler, değiştirilebilir ve yükseltilebilir parçalar bulunuyor.

Framework Laptop Teknik Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Dizüstü Bilgisayar, 15,8 mm kalınlığında ve 1,3 kg ağırlığa sahip. Alüminyum kasaya sahip olan bilgisayar oldukça şık bir tasarım ile geliyor ve 13,5 inç bir ekran yer alıyor. Bilgisayar 11. Nesil Intel işlemciler ile geliyor. i5-1135G7, i7-1165G7 veya i7-1185G7 işlemci seçenekleri bulunuyor. Bilgisayarın modüler yapıya sahip olması nedeniyle satın alındıktan sonra daha yeni ve daha hızlı bir işlemciye sahip bir ana kartla değiştirmeniz mümkün. Bilgisayarda 1080p60 web kamerası bulunuyor. Bilgisayarın yan tarafında bulunan bağlantı noktalarını değiştirmeye izin veren genişletme kartı ile USB-A, USB-C, HDMI, DisplayPort, microSD ve kulaklık gibi parçaları monte edebilirsiniz. Bilgisayar Windows 10 Home veya Pro yüklü olarak geliyor ve 55 Wh pil yer alıyor.

Framework Laptop

Firma tarafından bilgisayarın 2021 yaz döneminde satışa çıkacağı bildirildi. Bilgisayarın satış fiyatı konusunda firma tarafından henüz bilgi paylaşılmadı. Modüler yapısı ile oldukça kullanışlı olan bilgisayar özellikler sık sık donanım değişikli yapan kullanıcılar için çok kullanışlı gözüküyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu