Genel

iPhone 14 Serisi Ciddi Bir Sorunla Karşı Karşıya

Yeni bir rapora göre Apple, iPhone 14 serisi için RAM ve ekran tedariki konusunda sıkıntılar yaşıyor. Buna rağmen iPhone 13 siparişleri azalmıyor.

Apple muhtemelen 13 Eylül’de gerçekleşecek kapsamlı etkinlikle birlikte iPhone 14 serisi modelleri görücüye çıkaracak. Telefonların nasıl bir görünüme sahip olacağı, hangi özellikleri taşıyacağı aşağı yukarı netlik kazandı. Hatta yakın zamanlı bir sızıntıda telefonların fiyat bilgilerini de gördük. Seri üretim süreci ve tanıtım tarihi yaklaşırken Apple’ın üretim bandında bazı sorunlar yaşadığı bildiriliyor.

iPhone 14 Serisi Bileşen Sorunu Yaşıyor

Tedarik zincirlerinden gelen son haberlere göre Apple, iPhone 14 serisinin seri üretimine önümüzdeki ay başlayacak ancak şirket, bazı bileşenlerin eksikliğinden dolayı sorunlarla karşılaşıyor.

Apple şu an en büyük k sıkıntısı RAM biriminde yaşıyor. Samsung’un seri üretimde sorun yaşaması sevkiyatı zorlaştırıyor. LPDDR5 RAM açısından Samsung, bu yılın üçüncü çeyreğinde neredeyse tek tedarikçi konumunda. Şirket, iPhone 14 Pro serisi için talebi karşılamak zorunda kalacak. Micron ve SK Hynix markaları ise dördüncü çeyrek gibi en erken sevkiyata başlayabilecek.

iPhone 14 Batarya

iPhone 14 serisinde ayrıca ekran tedariki sorunu da yaşanıyor. Seride kullanılacak ekranlar Samsung ve BOE firmalarından tedarik edilirken, LG’nin ise bazı sorunlar yaşadığı bildiriliyor.

Öte yandan kaynaklar bileşen tedarikinde yaşanan sıkıntılara rağmen Apple’ın iPhone 14 siparişlerini azaltmadığını belirtiyor. Hatta Apple satış patlaması gerçekleştiren iPhone 13 siparişlerini de azaltmış değil.

Bileşen sorunu ya da üretim sıkıntıları her yıl yeni iPhone modelleri için dillendirilmekte. Fakat Apple ne yapıp edip bu sorunları büyük ölçüde gideriyor. iPhone 14’te yaşanan sorunların da daha önce olduğu gibi aşılması bekleniyor.

iPhone 14 Pro Max Kamera Çıkıntısı ile Çok Konuşulacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu