Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

En çok satan Android telefon hangisi? Listede sadece iki marka var

Bugün yayınlanan bir rapora göre 2020 ilk çeyrekte En çok satan Android telefon listesi ortaya çıktı. Liste gerçekten çok ilginç…

Akıllı telefon pazarı son dönemde büyük bir küçülme yaşıyor. Bunun en büyük sebebi ise takdir edersiniz ki yaşanan Koronavirüs pandemisi. Bu süreç daha ne kadar sürecek bilemiyoruz ama ilk çeyrekte pazarın %31 oranında küçüldüğünü görüyoruz. Bu küçülmenin 2020 ikinci çeyreğinde de süreceği belirtilirken üçüncü ve dördüncü çeyreklerde ise ibrenin artış yönünde olacağını düşünüyoruz. Peki bu süreçte En çok satan Android telefon hangisi oldu.

Yayınlanan rapora göre liste oldukça ilginç bir sıralamaya sahip. 2020 İlk çeyrekte tam 6 milyon adet Galaxy A51 satıldı ve bu da Galaxy A51’in pazarın %2,3‘üne hakim olmasını sağladı. İkinci sırada ise satış şampiyonu Xiaomi Redmi Note 8 bulunuyor. Üçüncü sırada ise bizi de şaşırtan Samsung Galaxy S20 Plus modelini görüyoruz ve %1,7 gibi oldukça iddialı bir orana sahip. Bu satışların sebebinin ise Samsung‘un özellikle Amerika pazarında yaptığı çılgın kampanyalar olarak görebiliriz.

2019 yılında en çok satan Android cihaz olma unvanını elinde bulunduran Galaxy A10s ise %1,6 gibi bir orana hala sahip. Redmi Note 8 ise en çok satan telefonlar listesinde dördüncülüğü Galaxy A10S ile paylaşıyor. Galaxy A20S ise bu listede beşinci en çok satan telefon oluyor. Listede sadece Xiaomi ve Samsung olması ise aslına bakarsanız durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Xiaomi Çin pazarında başarılı olabilirse; Huawei geçme şansını globalde yakalayabilecek tek üretici gibi görünüyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu