Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone güvenlik açığı ile çalkalanıyor!

iPhone güvenlik açığı ile hackerların hedefinde yer almaya başladı. iOS 13’teki açık yüzünden e-posta ve şifreler deşifre olabiliyor.

Güvenlik konusunda kendine çok güvenen Apple, yeni güncellemeleri ile birlikte özellikle iOS işletim sistemindeki açıkları kapattığını dile getirmişti. Ancak bu güvenlik açıklarının tam anlamıyla kapatılmadığı Rusya merkezli yazılım firması olan Elcomsoft tarafından ortaya çıkarıldı.

iPhone güvenlik açığı korkutuyor!

Elcomsoft‘un geliştirmiş olduğu araç sayesinde iPhone‘da yer alan e-posta bilgileri ve şifreler deşifre olabiliyor. Hem de bu işlem ekran kilidini açmadan gerçekleştirilebiliyor. Elcomsoft’un belirttiğine göre, iPhone’daki ekran kilidi şifresi oldukça güvenli bir yapıya sahip. Ancak bu sistemde güvenlik açıkları bulunuyor. iOS 12‘den iOS 13.0 sürümüne kadar tüm iPhone ve iPad modelleri bu açıktan etkileniyor.

Yazılım firması; iPhone ve iPad’e checkra1n Jailbreak’i DFU modda yükledikten sonra ekran kilidini açmadan cihazda kayıtlı tüm e-posta ve şifrelere ulaşabildiğini belirtiyor. Bu açık Apple A7 yonga setinden Apple A11 yonga setine kadarki modelleri kapsıyor.

iPhone SE 2 Fiyatı

Elcomsoft’un iddiasına göre bu güvenlik açığından; iPhone 5s, 6, 6s, SE, 7 ve 8 modelleri ekleniyor. iPad cephesinde ise 2018 iPad, iPad 10.2, iPad Pro 12.9 ve iPad Pro 10.5 modelleri bu güvenlik zafiyetine maruz kalabiliyor. Tabii ki bunu kolay bir şekilde yapmak mümkün değil. Apple ile çalışan Elcomsoft, bu işlem için ayrı bir donanım kullanıyor.

Elcomsoft’un kullanmış olduğu bu donanım satılmadığı gibi, bu soruna neden olan güvenlik açıkları da Apple’a raporlanmış durumda. Apple muhtemelen bu açıklar için önümüzdeki günlerde iOS 13 almayan iPhone ve iPad modelleri için küçük çaplı bir güncelleme yayınlayacaktır.

Size tavsiyemiz özellikle iOS veya iPadOS işletim sistemine sahip cihaz kullanıyorsanız, yeni çıkan güncellemeleri direkt olarak yüklemeniz yönünde olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu