Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

HarmonyOS 2.0 ile ColorOS Hız Testinde Kozlarını Paylaştı

Huawei’nin yeni işletim sistemi HarmonyOS 2.0 ile OnePlus’ın Çin’deki arayüzü ColorOS hız testinde kozlarını paylaştı. Bakalım kim daha hızlı?

Huawei yeni işletim sistemi ile yargı dağıtmaya devam ediyor. Özünde Android fork’u olan HarmonyOS 2.0 bu sefer aslında OPPO’nun arayüzü olan ancak Çin’de OnePlus’ta da kullanılan ColorOS ile hız testinde kozlarını paylaştı. Huawei’nin yaptığı optimizasyonlar sayesinde telefonlar artık çok daha hızlı açılıyor.

Huawei Central’in yaptığı boot yani açılış testinde HarmonyOS 2.0’ın yüklü olduğu telefon açık ara daha hızlı bir şekilde açılıyor. Bu testte Huawei’nin telefonu 31 saniyede ColorOS yüklü OnePlus ise 44 saniyede açılıyor. Bu açılış hızındaki farkın uygulama yükleme ve başlatmada da yaşanacağı söyleniyor. Yani anlayacağınız bizleri Android’deki arayüzlerden daha hızlı bir işletim sistemi çok yakında karşılayacak.

Huawei’nin 128 KB RAM’e sahip cihazlarda bile çalışan yeni işletim sistemi geçtiğimiz günlerde 30 milyon barajını aşmayı başarmıştı. Huawei bu hızla giderse Android’in kullanım oranlarını çok kısa süre içerisinde geçecek. Önümüzdeki ay tanıtılacak olan Huawei P50 ailesinde de yeni işletim sistemine yer verecek olan Çinli firma, Android’i artık yavaş yavaş terk edecek gibi görünüyor.

Amerika’nın yaptırımlarından dolayı Android lisansınız ve Google Mobil Servisleri’ni kaybeden Huawei, buzlar erise bile kendi işletim sistemi ile yoluna devam edecek. Eğer beklenen olur ve Amerika ile Çin arasında anlaşma sağlanırsa Google Mobil Servisleri HamonyOS’e gelebilir. Ancak bunun için şimdilik en ufak bir adım atılmadığını da belirtelim.

Kendi ekosistemini oluşturmak için büyük bir çaba içerisine giren Huawei’nin yeni Apple olacağı su götürmez bir gerçek. Eğer Çin’de olduğu gibi dünya çapında da yeni işletim sistemi hızlı bir şekilde yaygınlaşırsa diğer üreticiler de Android’i terk edip Huawei’nin mobil işletim sistemine geçiş yapabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu