AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSiPhoneMobiroller

Apple Uydu için 450 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

iPhone 14 serisine yatırım yapılmaya devam ediliyor. Apple uydu sistemi için bugün tam 450 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Apple bildiğiniz gibi iPhone 14 modellerini Eylül ayında tanıttı ve en önemli özelliklerinden biri uydu üzerinden Acil SOS oldu. Şirket, sunumun Kasım ayında başlayacağını ve hizmetin iki yıl boyunca ücretsiz olacağını doğruladı. Apple uydu sistemi için yatırımlarına devam edeceğini bugün açıkladı. iPhone üreticisi, bu uygulama için yaptığı yatırımları da açıkladı ve bu teknolojinin nasıl çalıştığına dair bilgiler verdi. Uydu iletişim altyapısı, Apple’ın Gelişmiş Üretim Fonu’ndan 450 milyon dolarlık bir yatırımla destekleniyor.

Finansmanın çoğu, merkezi Covington, Louisiana’da bulunan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tesisleri bulunan Globalstar’a yapılıyor. Apple’ın yaptığı yatırım, Globalstar’ın uydu ağını ve yer istasyonlarını güçlendirerek iPhone 14 kullanıcılarının acil servislere erişmesini sağlıyor. Yer istasyonları, özellikle Apple için geliştirilmiş yeni yüksek güçlü antenlerden yararlanıyor.

Apple’ın Globalstar tarafından sağlanan Acil SOS uydu hizmeti, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin Radyo Düzenlemelerinde mobil uydu hizmetleri için tahsis edilen L ve S bant spektrumunu kullanır. Globalstar’ın alçak yörüngedeki 24 uydusundan biri, bir iPhone kullanıcısının Acil SOS talebini alıyor.

Bu bilgi, uydudan dünyanın dört bir yanındaki stratejik konumlardaki özel yer istasyonlarına iletilir. En yakın acil servis konumunun kısa mesaj alma özelliği yoksa mesaj, yardım gönderecek Apple tarafından eğitilmiş acil durum uzmanlarının bulunduğu bir aktarma merkezine gelir. iPhone kullanıcıları, acil servislerle metin yoluyla iletişim kurmanın yanı sıra, hücresel veya Wi-Fi bağlantısı olmadığında Find My uygulamasını başlatabilir ve uydu aracılığıyla konumlarını paylaşabilir.

Apple uydu

Apple’a göre, bu hizmet bu ayın sonunda Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki müşterilere sunulacak. Hizmetin iki yıl boyunca ücretsiz olacağı söylendi. Muhtemelen bu hizmet bir süreden sonra üyelik sistemine dönecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu