DJIDroneGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Ferrari’nin Yeni Rakibi: DJI FPV Drone!

DJI, drone konusunda kendini aşmaya devam ediyor. Firma şimdi de 140 KM/s hız yapabilen DJI FPV drone modelini tanıttı. İşte özellikleri.

Drone endüstrisinin liderleri olan DJI, birinci şahıs görüntüleme seçeneği ve yüksek hızlı performans yeteneğine sahip en yeni FPV drone’nun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Drone, HD iletim teknolojisinin yanı sıra tescilli OcuSync 3.0 teknolojisini kullanıyor. DJI FPV drone, pilotların 28 ms’ye kadar düşük gecikmede 1440×810 çözünürlükte 120 FPS’ye kadar görüntüleme yapmalarını sağlıyor.

DJI FPV, yeni başlayanlardan profesyonellere kadar her tür drone pilotu için tasarlanmış. Üç modu ile farklı farklı deneyim sunan bu drone piyasanın en iyisi olacağının sinyallerini veriyor.

Normal (N) Modu: Bu mod diğer DJI drone’larına benzer şekilde çalışıyor. Drone’un altındaki GPS ve görsel konumlandırma sistemleri (VPS) kullanılarak drone yerinde gezniyor. Ayrıca ön taraftaki engel algılama sensörlerinin, engeller yakın olduğunda ve yavaşladığında uyarı vermek için etkinleştirilmesini sağlıyor.

Manuel (M) Modu: Elle kontrol modu daha deneyimli kullanıcılar için tasarlanmış olup, tüm sensörler ve gezinme özellikleri devre dışı bırakılarak drone üzerinde tam kontrol sağlıyor.

Spor (S) Modu: M ve N modunun yeni bir karma karışımı olan S modu, N modunun bazı temel güvenlik özelliklerinin yanı sıra M modu ile birlikte gelen bazı dinamik hareket yeteneklerini sunuyor.

Drone, yalnızca iki saniyede 140 km/s hıza ulaşabilen yarış motorlarına sahip. Ferrari’ye rakip olacak olan bu drone; otomatik anahtarlamalı çift frekanslar ve parazit önleme yöntemleri gibi çeşitli teknolojileri kullanarak, 50 Mb/sn’lik yüksek bir bit hızında 10 km’ye kadar bir menzil sunuyor.

DJI FPV Drone

Video tarafında da drone farkını ortaya koyuyor. Dronun önünde; tek eksenli bir gimbal üzerinde bulunan entegre bir 4K / 60fps 120 Mbps kamera yer alıyor. Düzgün çekimler için RockSteady sabitleme teknolojisi ile gelen DJI’ın yeni bombası 1.300 dolardan başlayan fiyatlar ile çok yakında satışa sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu