Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

MediaTek ve Samsung Huawei için çalışacak! İlginç bir ortaklık!!!

Bugün gelen bir açıklama ile mobil pazarda savaş baltalarının gömüldüğüne şahit oluyoruz. Zira MediaTek ve Samsung Huawei için yonga seti üretecek…

Akıllı telefon pazarının 2020 yılı içinde ciddi anlamda küçülmesi bekleniyor. Bu küçülmenin ilk çeyrekte %30 ve ikinci çeyrekte ise %50 seviyelerinde olması bekleniyor. Bunun neler getireceği ve sektörde neler götüreceği ise henüz bilinmiyor ve her geçen gün daha da ilginç bir hal alıyor. Mobil pazara bomba gibi düşen bir haber az önce ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre MediaTek ve Samsung Huawei için orta segment 5G yonga seti üretimine başlayacak.

Dünya üzerinde 5G ilginç bir şekilde kafalarda soru işareti oluşturuyor olsa da dünyanın 5G hızından mahrum kalması imkansız bir durum. Bundan dolayı da Huawei kendi geliştirdiği orta segment yonga setlerinin 5G versiyonlarını bu iki üreticiye yaptırmaya karar verdi. Bildiğiniz üzere dünyada Qualcomm, MediaTek, Samsung ve Huawei de dahil olmak üzere dört büyük 5G mobil çip üreticisi var. Apple ve Huawei yonga setlerini TSMC üretiyor.

Huawei bu noktada kendine alternatif tedarikçiler yaratarak TSMC’deki sıkışıklığın da önüne geçmek istiyor. Huawei, Samsung ile köprüleri atmıştı ama pandemi savaş baltalarının gömülmesin sağlıyor.

Bugün Huawei’nin elinde Kirin 990 ve Kirin 810 yonga setlerinden başka bir seçenek bulunmuyor ve bu konuda rakiplerinden de oldukça geride kalıyor. Bakalım bu iş birliği işe yarayacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu