Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei akıllı telefon üretimini yavaşlatıyor! ABD yasakları yaktı!

Huawei akıllı telefon üretimini son ABD Yaptırımları nedeniyle yavaşlatma kararı aldı. ABD engelleri firmanın canını yakmaya devam ediyor.

ABD‘nin Huawei üzerindeki sert baskısı yoğunlaşırken, Çinli teknoloji devinin akıllı telefon üretimini yavaşlattığını ortaya koyan DigiTimes raporu ile son yaptırımların etkileri görülmeye başladı.

Huawei‘ye getirilen katı düzenlemeler sebebiyle şirket, akıllı telefonlar için parça tedarikçilerinden sipariş verme hızını yavaşlatmak zorunda kaldı. ABD, Çinli satıcıya talaş tedarikini kesmede başarılı oldu. Şirketin birincil çip tedarikçisi olarak TSMC‘yi kaybetmesinin ardından, ABD hükümeti de tedarik zincirini daha da engellemek için düzenlemelerini değiştirdi. Artık Huawei, özel bir lisans verilmeden Amerika‘dan gelen teknolojiyi tedarik edemez hale geldi.

Akıllı telefon pazarında önemli bir oyuncu olan Huawei’in bu durum, şirketin pazar payında çok fazla zemin kaybettiği anlamına geliyor. Diğer bir deyişle, pazarda yaratılan boşluğu başka şirketlerin doldurmasını bekleyebiliriz. Bazı bilinen Çinli telefon parça tedarikçilerine yakın kaynaklara göre şirket, ABD hükümetinin yoğunlaşan baskısıyla daha iyi başa çıkabilmek için siparişlerini düşürme kararı aldı.

Huawei, Android akıllı telefonlarında Google desteğini kaybettiğinden beri, şirket çeşitli yurtdışı pazarlarında bir düşüşle karşılaştı. Bu, Çin’in şu anda en büyük ve en önemli pazarı olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla, akıllı telefon üretiminin yavaşlayan hızı, 2020’de bölgedeki akıllı telefon satışlarını önemli ölçüde engelleyebilir. Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi diğer Çinli akıllı telefon üreticilerinin de durumdan yararlanmasını bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu