Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Apple iPhone 8 için kararını halen verebilmiş değil! Yoksa…

Apple bu yıl itibariyle iPhone’un onuncu yılını kutluyor. Kutluyor diyoruz ama Apple tarafında bu konuda en ufak bir kıpırdanma yok. Gelen bilgiler Apple’ın bu yıl standart olarak tanıtacağı iPhone 7S ve iPhone 7S Plus’ın yanında bir de iPhone 8 tanıtacağı yönünde. Henüz kesinleşen bir durum yok zira Apple halen iPhone 8 ile ilgili sanırız net değil. Bunun en büyük sebebi ise parmak izi okuma sensörü yani TouchID. Apple iPhone 8 parmak izi okuma sensörünü ekrana entegre etmek istiyor ve bunun için de tüm çalışmalarını sürdürüyor ama halen istenen performansın yakalanmadığı haberleri işleri bir bilinmeze doğru sürüklüyor.

Apple iPhone 8 Gecikebilir!

Parmak izi okuma sensörünü ekranda ilk kullana üretici yine sürpriz bir şekilde Vivo oldu. Dünyanın ilk 2K erkanı ile bizleri tanıştıran Vivo, ekranda okunan parmak izi okuma sensörü ile de mobil sektörü yönlendirmeye devam ediyor. Samsung ve Apple ise halen bu teknolojiyi kendi telefonlarına ekleyebilmiş değil. Bu da aslında işin en ironik tarafı. Vivo’nun ekrandan parmak izi okuma sensörünün nasıl çalıştığını aşağıdaki haberden izleyebilirsiniz.

Apple’ın bu kararı verebilmesi için 2 haftasının kaldığı söylenen bilgiler arasında. Yani Apple iPhone 8 ile ilgili tam bir karar veremezse iPhone 8‘in tedarik sürecini geciktirecek ve bu da iPhone 8 tanıtım tarihinin ertelenmesine sebep olabilir.

Apple’ın iPhone 8’de yüz tanıma teknolojisi kullanacağı ise uzun zamandır söyleniyor. Bu teknolojinin de en büyük sorunu halen tam olarak gelişim sağlayamamış olması. Yani ne yüz tanıma teknolojisi ne de ekrandan parmak izi okuma sensörü iPhone 8 için hazır değil.

iPhone 8 Bosch

Tüm bu gelişmeler ışığında Apple’ın nasıl bir strateji benimseyeceği merak ediliyor. Tam olarak çalıştırılamayan bir donanım 2 hafta içinde nasıl bir noktaya taşınabilir bunu bilemiyoruz ama Apple kullanıcılarına gecikme yaşatmak istemiyorsa daha agresif bir politika benimsemek zorunda. Yoksa yine diğer üreticilerin teknolojilerinden geri kalacak gibi görünüyor. Sanırız Apple’ın elindeki en büyük avantaj ise hazır olan ve kendilerinden hiç bahsedilmeyen iPhone 7S ve iPhone 7S Plus olacak.

Vivo Ekrandan Parmak izi Okuma Sensörü İşte Böyle Çalışıyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu