Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGTeknoloji

LG Telefon İşini Bırakıyor! LG İçin Hazin Son

Son zamanlarda ismi epeyce yaşadığı zorluklar ile anılan LG kritik bir karar verdi. Bazı duyumlara göre LG telefon işini bırakıyor!

Akıllı telefon departmanını satmak için bir süredir müşteri arayışında olan LG en son TCL’i de ikna edememesi sonucunda kepenk atmaya karar verdi. Aldığımız duyumlara göre şirket bu kararında ciddi ve pazartesi günü bunu halka duyurmayı planlıyor. Peki ya şu an piyasadaki telefonlara ne olacak? Çalışanlar işten mi çıkartılacak? Bu soruların cevapları haberimizin devamında.

LG Akıllı Telefon Üretmeyi Durduruyor! Süreç Nasıl İlerleyecek?

Zamanında dünya akıllı telefon üreticileri arasında ilk 5 isimden biri olan şirket, kullanıcıları tatmin edemediği için piyasadan çekilme kararı aldı. 2015 yılından beri istediği satış rakamlarına ulaşamayan marka bir türlü kendini toparlayamadı. Haliyle akıllı telefon departmanını kapatma kararı aldı. Peki ya şimdi ne olacak? Çalışanlar işten mi çıkartılacak? Cevap hayır. Akıllı telefon biriminde çalışan herkes Güney Kore’de bulunan ev aletleri fabrikasına atanacak.

LG Telefon Tasarımı

Tamam çalışanlar mağdur edilmeyecek de bu şirket piyasaya telefon sürüyordu yahu. Bu cihazların güncellemelerine ne olacak? Cihazlar garantiye gidebilecek mi? Üzgünüz ancak LG bu konuda sert bir karar vermiş gibi gözüküyor. Şirket hiçbir güncellemeyi sunamayacağı gibi finanse ettiği yetkili servisler ve garanti birimleri de kapatılacak. En azından aldığımız duyumlar bu yönde.

Şirketin kendisi kadar kullanıcılar da bu durumdan mağdur. Fiyat rekabetine giremeyen akıllı cihazlara karşı hiçbir şansı kalmayan şirket böyle bir hazin sona sürüklendi. 5 yıl önce her şeyin daha başındayken sonucun böyle olacağını kim bilebilirdi ki?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu