Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Çip Krizi ile Çin Zora Girecek! Amerika Düğmeye Bastı!

Çip krizi büyümeye devam ediyor. Amerika yine Çin’e karşı ambargo uygulamakta ısrarcı. Peki, bu durum bize nasıl yansıyacak?

Koronavirüs pandemisi ile patlayan çip krizi yeni bir boyut kazanmak üzere. Reuters’in bildirdiğine göre Biden yönetimi, yapay zeka sistemleri ve çip üretimi için kullanılan yarı iletkenlerin ABD’nin Çin’e tedarikine yönelik kısıtlamaları önümüzdeki ay genişletmeyi planlıyor.

Ticaret Departmanı yetkilisi, yaklaşmakta olan bu aksiyon hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Ancak “Strateji Çin’i boğmak ve bunu çiplerle yapabileceklerini keşfettiler” dedi. Şirketlerin kamuya açık olarak kabul ettiği mektuplar, satıcılar Ticaret Bakanlığı’ndan lisans almadıkça, 14nm altı işlem teknolojisine sahip gelişmiş yarı iletkenler üreten Çin fabrikalarına çip yapma ekipmanı ihraç etmelerini yasakladı.

Buna ek olarak, geçen ay Nvidia Corp ve Advanced Micro Devices’a bazı yapay zeka bilgi işlem çiplerinin lisans almadıkları takdirde Çin’e sevkiyatını askıya almaları talimatını veren mektuplar gönderildi.
Kaynaklar, kuralların Çin’e karşı ek önlemler içerebileceğini söyledi. Kısıtlamalar değişebilir ve kurallar beklenenden daha sonra yayınlanabilir. Yeni kuralların, yapay zeka çiplerinde Nvidia ve AMD’nin egemenliğine meydan okumaya çalışan şirketler için potansiyel olarak geçerli olduğuna inanılıyor.

mikro devre

Intel ve Cerebras Systems gibi girişimler aynı gelişmiş bilgi işlem pazarlarını hedefliyor. Intel, durumu yakından izlediğini söylerken, Cerebras yorum yapmaktan kaçındı. Görünüşe göre Çin’e karşı Amerika’nın yeni ambargoları olacak ve bunun sonuçları bize zam olarak yansıyacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu