Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

6.000 mAh’lik Galaxy F41 resmen geliyor!!! İşte lansman tarihi…

Samsung’un yeni kamera odaklı Galaxy F41 modeli, Hintli e-ticaret şirketi Flipkart’ın da raporlarına göre 8 Ekim tarihinde resmen tanıtılacak.

Akıllı telefon pazarının köklü isimlerinden Samsung, yeni kamera odaklı F serisi için artık gün saymaya başladı. Bir süredir gündemimizde de yer alan bu seri, ilk olarak Galaxy F41 modeli ile pazara giriş yapacak. Hintli eticaret şirketi Flipkart‘ın da raporlarına göre Samsung bu telefonu, 8 Ekim tarihinde resmen tanıtacak. Böylece piyasaya sürülen ilk F serisi olarak da kayıtlara geçecek.

Samsung son zamanlarda orta segment ve giriş seviyesi cihazlarında farklı bir yol izliyor. Galaxy J, Galaxy E, Galaxy K, Galaxy C ve Galaxy On serilerini sonlandıran bu şirket, tercihini Galaxy ve A serisi ile devam ettirme kararı aldı. Daha sonra ise ortaya F serisinin geleceği ile ilgili haberler çıktı. Ayrıca şirket bunu doğruladı ve yeni kamera odaklı F41 serisiyle de başlangıcı yapacağını resmen duyurdu.

Yukarıda da gördüğünüz gibi F serisinin ilk üyesi olan Galaxy F41, 8 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan bir etkinlik ile lanse edilecek. Peki bu cihaz bizlere ne gibi yenilikler sunacak? Ya da daha doğrusu M ve A serisine nazaran ne gibi farklılıkları var?

Galaxy F41 sızdırılan özellikler

Kamera odaklı Galaxy F41, tasarım olarak tıpkı M31‘e benzeyecek. Bunun yanı sıra FHD Plus çözünürlüklü bir ekrana olacak ve selfie kamerası da bu damla çentikli ekranın içerisinde yer alacak. Ayrıca Hindistan’da piyasaya sürülmesi beklenen bu telefon, 20.000 rupinin altında bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Yani Türk Lirası bazında hesaplarsak 2.0002.500 civarlarında olacak. Tabi vergiler hariç…

Teknik özellikler açısından F41,  ARM Mali G72 GPU ve 6GB’da RAM ile desteklenecek. Buna ek olarak  M31 ve bazı diğer orta sınıf cihazlar gibi de  Exynos 9611 yonga setinden güç alacak.  Ayrıca 15W şarjı destekleyen 6.000 mAh’lik devasa batarya ile gelecek.

Yazılım açısından F41, kutudan Android 10 tabanlı One UI 2.0 arayüzü ile çıkacak. Ancak cihaz piyasaya sürülünceye dek, şirket One UI 3.0 güncellemesine de yükseltilebilir. Bunu elbette zaman gösterecektir.

Sadece bu kadarla da bitmiyor. Aynı zamanda bazı güvenilir kaynaklar, bu cihazın iç şemasını gösteren bir diyagramı da ortaya çıkarıyorlar. Buna göre Galaxy F41, arka tarafta üçlü kamera kurulumuna yer verilen bir kombinasyon ile gelecek. Ayrıca bu modüle ek, Led Flaş ve parmak izi tarayıcısı da arka tarafta bulunacak.

Tüm bunların yanı sıra paylaşılan bu diyagram, ses ve güç tuşunun sağ tarafta olacağını da açığa çıkarıyor. Hatta dikkat ederseniz alt tarafta da bir adet USB TipC bağlantı noktası görülüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu