Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommSamsung

Qualcomm 3D Sonic Max tanıtıldı ve Galaxy S11’e göz kırptı

Qualcomm 3D Sonic Max, telefonlardaki ekran altı parmak izi teknolojisini çok farklı bir noktaya getiriyor. Yeni teknoloji ilk olarak ne zaman kullanılacak?

Amerika’da devam eden Snapdragon Tech Summit 2019 etkinliğinde ilk gün sürerken gözler her ne kadar şirketin yeni nesil işlemcilerinde olsa da, “3D Sonic Max” olarak isimlendirilen  parmak izi sensörü pek çok önemli gelişme sunarak öne çıkmayı başardı.

Önceki nesil parmak izi sensörüne göre 17 kat daha büyük hale getirilen 3D Sonic Max, parmağınızı sensör alanında dikkatlice hizalama ihtiyacını ortadan kaldırıyor. İki yıl önce akıllı telefonlarda kullanılan parmak izi sensörleri 4 × 9 büyüklüğündeyken, 3D Sonic Max çözümü 20 × 30 büyüklüğünde bir boyutla karşımıza çıkıyor.

Yeni nesil parmak izi tarayıcısının ilk olarak Galaxy S11 serisinde kullanılması bekleniyor.
Yeni nesil parmak izi tarayıcısının ilk olarak Galaxy S11 serisinde kullanılması bekleniyor.

Qualcomm 3D Sonic Max aynı anda iki parmağı okuyabiliyor

Qualcomm, yeni nesil sensörü büyütmekle kalmamış, okuma hızını artırıp daha güvenli hale getiriyor. Bununla yetinilmeyip yeni sensöre kullanım kolaylığı sağlaması açısında eş zamanlı olarak iki parmak izinini okuma işlevi dahil edilmiş. Aynı zamanda tanıma noktasında hata oranı da pey azaltıldı. Qualcomm’un açıklamasına göre 1 :50.000 olan hata oranı 3D Sonic Max’te 1 : 1.000.000’a düşürüldü.

Qualcomm’un yeni nesil parmak izi okuma sensörü akıllı telefonların yanında otomotiv sektöründe de kullanılabilecek. Yeni sensörü büyük olasılıkla ilk etapta Galaxy S11 serisinde göreceğiz. Samsung mevcut durumda Qualcomm’un ultrasonik parmak izi sensörlerinden yararlanan tek üretici konumunda. Bu sensörleri bildiğiniz üzere Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serisinde gördük.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu