Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Nova 8i HarmonyOS 2.0 Olmadan Geliyor

Huawei’nin yeni orta segment canavarı Huawei Nova 8i için üzücü haber geldi. Bu telefon HarmonyOS 2.0 yerine yine Android ile gelecek.

Huawei’nin Nova 8 serisi telefonları, Dimensity 800U ve Dimensity 700 yonga setlerine dayalı Nova 8 SE, Nova 8 5G, Nova 8 Pro 5G ve Nova 8 Pro 4G dahil olmak üzere çeşitli modeller ile bu zamana kadar karşımıza çıktı. Şimdi ise Çinli firma bizlere Huawei Nova 8i modelini sunmaya hazırlanıyor. Ancak bu telefonda HarmonyOS 2.0 kullanmak isteyenlere kötü bir haberimiz var.

Huawei Nova 8i özellikleri ile karşımızda

Aktarılan bilgilere göre; Huawei, Nova 8i telefonunu çok yakında piyasaya sürecek. 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde LCD ekran ile gelecek olan bu telefon, yüzde 94.7 ekran/kasa oranı ile dikkatleri üzerine çekecek. Nokta çentikli ön kamera tasarıma sahip olacak olan bu model arka kamerası ile de iddialı olacak.

Telefonun arka tarafında Huawei Mate 30 Pro gibi yuvarlak bir kamera modülü bulunacak. Arka kameranın 64 megapiksel f/1.9 diyafram + 8 megapiksel ultra geniş açılı lens + 2 megapiksel makro sensör + 2 megapiksel derinlik sensörü şeklinde konumlandırılması bekleniyor.

Huawei Nova 8i

Orta segmentte yer alacak olan bu telefon bu sefer işlemci tercihini MediaTek’in Dimensity serisinden yana kullanmayacak. Söylentilere göre telefonda Snapdragon 662 yonga seti ve 4 GB RAM yer alacak. 66W hızlı şarj destekli 4.300 mAh kapasiteli bataryadan beslenecek olan bu telefonda yüzde 0’dan yüzde 100’e sadece 38 dakikada şarj olacak.

Kutusundan ilginç bir şekilde EMUI 11 tabanlı Android 10 işletim sistemi ile çıkacak olan telefonun sonrasında ise HarmonyOS 2.0 güncellemesini alacak. Ancak bu güncellemenin ne zaman geleceği net olarak bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu