Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokia

Nokia 9.1 PureView geliyor! Bu defa aynı hatalar olmayacak

Dünyanın beş arka kameralı ilk telefonu olan Nokia 9 PureView pek çok açıdan hayal kırıklığı yaratan bir telefon oldu. Kamera performansı beklentilerin altında olan telefonda ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı yavaş çalışıyordu ve üstüne üstlük telefon Snapdragon 845 işlemcisinden güç alıyor.  Şirkete yakın bir kaynağa göre Nokia 9.1 PureView modeli yolda. Üstelik Nokia bir sonraki amiral gemi telefonu için acele edip benzer hataları tekrarlamak istemiyor.

Nokia 9.1 PureView özellikleri

Nokiapoweruser sitesinin aktardıklarına göre Nokia’nın bir sonraki tepe modeli dördüncü çeyreğinin başında tanıtılacak. Nokia X71’deki gibi ön kamera için ekran üzerinde bir delik bulunduracak telefonda beşli arka kamera düzeni sürecek. Fakat Nokia kamera işini bu defa sıkı tutuyor.

Hem fotoğraf hem de video çekimi üzerine daha fazla odaklanacağı belirtilen Nokia’nın düşük ışık çekim koşullarını iyileştirip, hem yeni görüntü işlemcisi hem de yazılım optimizasyonu ile kameranın hızını artırmayı hedefliyor. Ayrıca, kameradan sorumlu ekip hala optimizasyonlar  üzerinde çalışıyor.

Android One platformunun en önemli temsilcisi olacak telefona Snapdragon 855 işlemcisi güç verecek. Android Q (10) sürümüyle kutudan çıkacak telefonda 5G desteğinin de olacağı gelen bilgiler arasında.

Nokia’nın isimlendirme konusunda bu yanlış ısrarı neden sürdürdüğünü anlamış değiliz. Şu telefonda Nokia9.1 PureView yerine Nokia 10 ya da Nokia X ismi kullanılsa daha iyi olmaz mı?

Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Alt bölüme yorum bırakmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu