Güncel Teknoloji HaberleriHuaweiTabletTeknoloji

Huawei Tablet Sektörünü Ele Geçirmek İstiyor!

Huawei Mate 60 serisini sessiz sedasız tanıttıktan sonra Kirin 9 serisi işlemciye sahip yeni bir amiral gemisi tablet üzerinde çalışıyor.

Huawei Mate 60 serisini çaktırmadan çevirimiçi olarak tanıttı. Dünyanın ilk uydu aramasına sahip telefonu olma ünvanına sahip Mate 60 Pro’nun çift tonlu arka renk tasarımına sahip. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çinli teknoloji devi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyo. Huawei şimdi de Mate 60 serisinde kullandığı işlemciye ait olan Kirin 9 serisi işlemciyle gelecek amiral gemisi tablet üzerinde çalışıyor.

Huawei’nin son zamanlarda laptop ve tablet piyasasında ciddi bir yükselişi var ve devam da ediyor. Firmanın bu kadar Amerikan ambargosuna karşı gösterdiği mukavemet ilerisi için ışık saçıyor. Şimdi gelelim haberimizin konusuna. Çoğu sızıntının sahibi Digital Chat Station’ın iddiasına göre Huawei’nin yeni Kirin yonga setiyle işi bitmemiş görünüyor. Şirket bu yeni işlemcilerini amiral gemisi tableti üzerinde de kullanmak istiyor.

Ayrıca şirket 3 yıllık yasağın ardından mobil cihazlarında kendi Kirin yonga setini kullanmaya devam etmesi heyecan verici görünüyor.

Mate 60 serisinde kullanılan Kirin 9000s işlemcisinin yeni tanıtılacak amiral gemisi tablette yer alacağı düşünülüyor. Benchmark testinde tekli çekirdekte 1323, çoklu çekirdekte 3630 puan alan Kirin 9000s işlemcisinin 4 x 1,53 GHz + 3 x 2,15 GHz + 1 x 2,62 GHz dahil olmak üzere sekiz çekirdekli mimariye sahip olduğu görülüyor.

Qualcoom’un Snapdragon 8 gen 2 işlemcisiyle kıyaslandığı zaman 8 Gen 2’nin tekli çekirdekte 1800 üzeri ve çoklu çekirdekte 5000 puan üzeri puanı ile Kirin 900s’in geride kaldığını söyleyebiliriz. Performans noktasında Snapdragon ile henüz yarışacak seviyede değil fakat firmanın kendine özgü işlemcisinin bu seviyelere bile gelmesi ilerisi için oldukça vaat verici görünüyor.

Huawei Kirin 9000’ler hakkında resmi web sitesinde herhangi bir bilgiye yer vermedi fakat çok yakında detayları paylaşacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu