Güncel Teknoloji HaberleriKoronavirüs

Kovid-19 Tam Kapanma Getirdi! Peki Türkiye’de Son Durum

Kovid-19 her ne kadar gündemden düşmüş görünse de etkileri devam ediyor ve hatta bazı ülkelerde tam kapanma getirdi. Türkiye’de son durum ne?

Kovid-19 salgını geçen yıla kıyasla özellikle ülkemizde gündemden biraz düşmüşe benziyor. Tabii bunda son dönemde döviz kurunda yaşanan artış ve diğer gelişmelerin etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın birçok noktasında ise salgınla mücadele sert tedbirler eşliğinde devam ediyor. Havaların soğumasıyla birlikte en sert tedbirlerden biri hatta virüsle mücadele en zor dönem olan tam kapanma bazı ülkelerde başlamış durumda. Kovid-19 nedeniyle Avusturya’da tam kapanma ilan edildi.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son haftalarda alınan kararların yetersiz olduğunu ve günlük vaka sayılarındaki artışın sürdüğünü belirterek pazartesi gününden itibaren 20 gün süresince herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını bildirdi.

Başbakan Schallenberg, aşı yaptırmış ya da hastalığı geçirmiş kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlaması uygulamamak için çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Schallenberg, ancak alınan son kararlara rağmen aşıya olan ilgide istenilen seviyeye ulaşılamadığını ifade etti.

Schallenberg, bazı siyasi çevrelerin ve çeşitli oluşumların aşı karşıtı yaklaşımı nedeniyle vatandaşların aşı yaptırmakta tereddüt ettiğini, bunun ülkenin sağlık sistemine yönelik bir “saldırı” olduğunu söyleyerek gelinen noktada yoğun bakım hasta sayılarında ciddi oranda artış yaşandığını aktardı. Öte yandan ülkede bir genelev, binalarında Covid-19’a karşı aşı olanlar için ‘ücretsiz’ hizmet sunmaya başladı.

Türkiye’de ise vaka sayıları ve ölü sayısı her gün açıklanmaya devam ediliyor. Son verilere göre 19 Kasım 2022 tarihinde 218 kişi hayatını kaybederken kayıtlara 23 bin 810 yeni vaka dahil edildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu