Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm Snapdragon 875 resmen geliyor; İşte tarih…

Qualcomm’un 2021’deki amiral gemisi cihazlara güç vereceği yeni yonga seti Snapdragon 875 resmen geliyor; işte lansman tarihi…

Android akıllı telefonlarımıza işlemcileriyle güç veren Qualcomm, bir sonraki amiral gemisi yonga seti olan Snapdragon 875 için ilk adımını attı. Yabancı basında çıkan haberlere göre ABD’li yonga seti üreticisi, 1 Aralık 2020 için yeni bir etkinlik daveti yayınladı. Bu davette ise, ”ileri teknoloji mobil performans” adlı bir konudan bahsetti. Herkesin de bileceği üzere bahsi geçen bu yonga seti Snapdragon 875‘dir. Bunun doğruluğundan kuşkusuz hiç şüphemiz yoktur.

Snapdragon-875

Güvenilir bir kişi olan Roland Quandt‘ın verdiği bilgilere göre, 1 Aralık tarihinde tanıtılması beklenen yonga seti Snapdragon 875 olacaktır.

İddialara göre Qualcomm‘un Snapdragon 875 işlemcisi, şirketin bugüne kadar geliştirdiği en hızlı, en güçlü ve en verimli 5G’li yonga seti olacak. Ayrıca 2021’in Şubat ayında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S21‘de bu yonga setinden güç alacak. Tabii ki Xiaomi Mi 11, Mix 4 vs. gibi modellerde bu işlemcinin güzelliklerinden yararlanacaktır.

Üstün özellikler sunması beklenen Snapdragon  875, söylentilere göre maliyet açısından da biraz pahalı olacak. Ancak şirket bunu,  “lite sürümüleriyle” telafi edecek. Qualcomm bunu yaklaşan basın toplantısında da duyurabilir.

Snapdragon 875, 5nm‘lik bir yonga seti olacak. Buna ek olarak yukarıda da dediğimiz gibi şirketin bugüne kadar ki en güçlü yonga seti olacak. Ayrıca ana çekirdek de;  Arm’s Cortex X1 bulunacak ve 1 + 3 + 4 çekirdek yapılandırması ile gelecek.

Bakalım ABD’li üretici 1 Aralık‘da bizlere ne gibi sürprizler yapacak? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu