Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei 2021 Yılında Büyük Bir Düşüş Yaşayabilir! Peki Honor?

Mobil pazardaki değişim devam ederken bugün yayınlanan bir rapor Huawei 2021 ve Honor 2021 satışlarının büyük düşüş yaşayacağını söyledi.

Huawei, bugün dünyanın en büyük ikinci üreticisi konumunda ve Amerika’nın yaptırımlarına boyun eğmeyerek kendi ekosistemini kurma tarafında oldukça önemli bir yol aldı. Amerika, Huawei’nin hiçbir kanıt ortada yokken “bilgi çalma olasılığı” ile Amerikalı şirketlerin Çinli üretici ile çalışmasını yasaklamıştı. Arka arkaya alınan kararlar ile birlikte Huawei’nin çipset üretimi tarafında sıkıntıya düştüğünü ve Google uygulamalarını telefonlarında kullanamadığını da bu sürede gördük. Peki Huawei 2021 yılında ne yapacak?

Bildiğiniz üzere Huawei, özellikle işlemci üretimi tarafında sorun yaşıyor. Kendi marketi ve kendi yazılımı ile kullanıcılarını mağdur etmemeye çalışan Çinli üretici için bugün yapılan bir analiz kafaları karıştırdı. Araştırma şirketi TrendForce bugün yaptığı bir analizde Honor ve Huawei satışı sonrasında her iki üreticinin de ilk beşten gerileyeceğini açıkladı. TrendForce analistleri Huawei’nin 2021 yılında pazarda %4 ve Honor markasının da %2 civarında bir pazar payına sahip olacağını duyurdu. Bu gerçek bir tahmin olabilir mi? Bunu zaman içinde göreceğiz.

Mate 40 Pro Türkiye
Mate 40 Pro

Bu arada aynı analistler Xiaomi’nin %14 pazar payına sahip olacağını öngördü. Bu da bize sorarsanız gerçekçi bir yorum değil. Zira Xiaomi’nin bugün %12 pazar payı olduğunu ve önümüzdeki yıl için de 240 milyon ile 300 milyon arasında bir telefon satışı gerçekleştirmeyi hedeflediğini biliyoruz. Bu da %2’ye tekabül etmiyor.

Editörün Yorumu

TrendForce analistlerinin Çin’den haberi olmadığını düşünüyoruz. Zira Çin, 1,5 milyar nüfusu ile Huawei markasına destek veriyor ve bugün Çin pazarında Huawei’nin %50 – %60 arasında bir pazar payı var. TrendForce analistleri Huawei’nin 2021 yılında pazar payının %4 olmasını istiyor olabilirler ama biz böyle bir öngörünün kesinlikle doğru bir öngörü olmadığını düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu