Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy A53 5G Sızdırıldı, Merakla Beklenen Telefon Karşınızda

Samsung Galaxy A53 5G ilk kez ortaya çıktı. Samsung’un merakla beklenen telefonu öncül modeline benzer ve önemli farklılıklar sergileyecek.

Samsung Galaxy A53 5G kuşkusuz gelecek yılın en çok konuşulan telefonlarından biri olacaktır. Amiral gemisi telefonlarda fiyatların 10 bin TL seviyesini aşmasının ardından özellikle Türkiye gibi ülkelerde kullanıcılar daha çok orta segment telefonlara yöneliyor. Bu noktada Galaxy A53 ve Galaxy A73 kullanıcılar tarafından fazlasıyla merak ediliyor.

Galaxy A52 ve A72 bu yıl mart ayında tanıtıldılar. Telefonların devam modellerinin tanıtılması için önümüzdeki en az üç aylık bir süre var. Ancak güvenilir bir kaynak Galaxy A53 5G modelinin render görüntülerini şimdiden internette paylaştı.

Galaxy A53 5G, Galaxy A52’de olduğu gibi düz bir AMOLED ekrana sahip olacak. Ön kamera bir kez daha ekran üzerinde merkeze konumlandırılacak. Arka bölüme bakıldığında burada dört kamera ve LED flaş göze çarpıyor. Benzer kamera yapısı son dönem Galaxy A serisi telefonlarda yer almaya başladı. Öte yandan kamera ünitesinde az belirgin olan kamera çıkıntısı dikkatlerden kaçmıyor.

Galaxy A53‘ün 8.14~9.73mm (arka kamera çıkıntısı dahil) kasa kalınlığına sahip olduğu bildiriliyor. Galaxy A52’den biraz daha ince görünen telefonda 120Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekran göreceğiz. Parmak izi tarayıcısı beklendiği gibi ekrana gömülü olacak.

Diğer taraftan yayınlanan renderlar Galaxy A53 5G’nin 3.5 mm kulaklık girişinden yoksun olacağını gösteriyor. Yine kenarlar kıvrılmayan yani düz bir yapıda.

Daha önceki söylentiler telefondaki ana kameranın 64 megapiksel olacağı yönündeydi. Sevindirici olan gelişme telefonun bu defa 4G versiyonunun olmayacağı yönünde. Bu da Galaxy A53’ün daha güçlü işlemciyle Türkiye pazarına giriş yapacağı anlamına geliyor. İşlemci biriminin en kötü ihtimalle Snapdragon 780G olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu