Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mix 5 Serisi Surge C2 Çipi ile Fark Yaratacak

Tasarım ve özellik konusunda çılgın atacak olan Xiaomi Mix 5 serisi Surge C2 çipi ile gücüne güç katacak. İşte bilinen tüm detaylar.

Xiaomi bildiğiniz gibi Mix serisi ile büyük işlere imza atıyor. Hem tasarım hem de teknoloji adına yenilikleri sunduğu bu seriye 2022’nin sonuna doğru yenisi eklenecek. Xiaomi Mix 5 serisi ile yine ilklere imza atacak olan firmanın Surge C2 çipi ile fark yaratacağı ortaya çıktı. Apple gibi kendi çipini geliştiren Xiaomi‘nin Surge çipleri sayesinde şarj konusunda işlemciden yükü alması Xiaomi 12’nin jest hızıyla şarj olmasını sağlıyordu. Yeni nesil bu çip daha da farklı özelliklere sahip olacak.

Xiaomi Mix 5 kamera tarafında canavar olacak

ISP Surge C2 ile gelecek olan Mix 5 Pro gelişmiş görüntüleme teknikleri sunulacak. Xiaomi’nin tescilli görüntü işlemcisinin yalnızca tescilli bir çip olacağını, Xiaomi Mix 5’in ise almayacağını iddia ediyorlar. Ana modelde neden bu çipe yer verilmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Kaynağa göre Xiaomi Mix 5 ve 5 Pro, 48 MP ön kamera ile gelecek. Bu kamera ekranın altına entegre edilecek. Xiaomi Mix 5’in arkasındaki sensör setinin 50 MP’lik bir ana modül içermesi bekleniyor. Bu ana lense OIS destekli 48 MP ultra geniş ve benzer çözünürlüğe ve 2x optik zoom desteğine sahip bir telefoto lens eşlik edecek.

Mix 5 Pro ayrıca ana kamerada en az üç sensöre sahip olacak. Bu sensörler 50 MP + 48 MP + 48 MP olarak konumulandırılacak. Muhtemelen Sony IMX707 veya Sony IMX766 her iki telefonda da ana sensör görevi görecek. Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine sahip olacak olan bu seri tasarımsal açıdan şimdiye kadar görülmemiş bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Xiaomi Mix 5

RAM tarafında ise bu serinin 8 GB, 12 GB ve Pro seride 16 GB RAM’e sahip olması bekleniyor. Performans konusunda fişek atacak olan bu telefonlar 900 dolar ve üzerinde satışa sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu