Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

MIUI 9 güncellemesi heyecan verici özellikler getiriyor

Xiaomi’nin akıllı telefonlar için geliştirdiği kullanıcı arayüzü yaz döneminde 9 numaralı sürüme yükseltilecek. Son olarak MIUI 8.2 sürümünü birçok akıllı telefonla buluşturan şirket MIUI 9 güncellemesini temmuz döneminde dağıtıma sunacak. MIUI 9 güncellemesi hangi modeller için yayınlanacak bilinmiyor, ancak yeni sürümün Mi 6, Mi 5c, Mi MIX, Mi Note 2, Redmi Note 4X, Redmi Note 4, Mi 4C, Mi 4S, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus ve Mi Max ve Mi Max 2 modelleri için yayınlanması bekleniyor.

MIUI 9 güncellemesi
MIUI 9 güncellemesi

MIUI 9 güncellemesi neler getirecek?

Yaz döneminde yayınlanacak yeni sürümün neler getireceği ve neler götüreceği yavaş yavaş netlik kazanıyor. GizmoChina sitesinde yer alan bir haberde 9 numaralı MIUI sürümüyle birlikte bölünmüş ekran ya da çoklu ekran özelliği sisteme dahil edilecek. Bir diğer önemli gelişme ise resim içinde resim özelliği olacak. Bu özellik sayesinde videolar küçültülüp ekranın bir noktasına taşınabilecek ve telefonda diğer işlevleri sürdürmek mümkün hale gelecek.

Xiaomi yeni MIUI sürümünde SMS zamanlayıcısı özelliğini kaldıracak. Şirkete göre SMS kullanımı gün geçtikçe hızla düşüyor ve bu özellik artık kullanıcıların pek de ilgisini çekmiyor. Bir diğer önemli gelişme ise sistem uygulamalarının kaldırabilecek olması. MIUI 9 ile birlikte takvim ya da hesap makinesi gibi yerleşik uygulamalar silinebilecek. Xiaomi CEO’su Lei Jun ayrıca son dönemdeki paylaşımlarıyla yeni sürümde önemli iyileştirmelerin sağlanacağını, arayüzün daha istikrarlı, güçlü ve pürüzsüz olacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

LG G6 bootloader kilidi kaldırıldı! Bundan sonra ne olacak?

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu