AppleMacBookMobiroller

Apple M2 Üretimi Durdu! MacBook Sahipleri Şokta!

Apple’dan ilginç bir hamle geldi. Son gelen bilgilere göre Apple M2 yonga setinin üretimi durduruldu. Peki, şimdi ne olacak?

Apple, mevcut nesil MacBook Air ve Pro serisine güç sağlayan Apple M2 yongalarını üretmeyi bıraktı. Bu yongaların üretiminin durdurulmasının nedeninin, sözde Mac satışlarındaki düşüşten kaynaklandığı söyleniyor.

Yeni bir rapora göre, Cupertino merkezli dev, özel M2 yonga setlerinin üretimini azaltırken aynı zamanda üretimlerini iki ay boyunca tamamen durduruyor. Mac modellerine olan düşük talep nedeniyle hareket ediliyor. Raporlar bunun zaten Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştiğini iddia etse de, şu an itibariyle iPhone üreticisi çip üretimini duraklattığını henüz resmi olarak doğrulamadı.

Apple’ın M2’nin üretimine geçen yıla göre yarı kapasiteyle de olsa Mart ayında yeniden başladığına inanılıyor. Şirketin tedarik zincirinden alınan raporlara göre, şirketin üçüncü taraf tedarikçileri bu hamleden etkilendi. Apple ve ana çip tedarikçisi TSMC, bu söylentilere henüz yanıt vermedi. Yine de Elec, durdurulan üretimle ilgili ayrıntıları sağlayabilen diğer tedarikçilerin izini sürmeyi başardı.

Apple M2

İlk çeyrek kazanç raporunda, Apple CEO’su Tim Cook, pazardaki çeşitli sınırlamalar nedeniyle ilk çeyrekte yıllık düşüşün beklenti dahilinde olduğunu belirtti. Tim Cook; “Zorlu bir makroekonomik ortam ve döviz dalgalanmalarıyla karşı karşıya kaldık. Mac’in uzun vadeli fırsatına olan güvenimizi koruyor ve bu fırsata odaklanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu