Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

İki Milyarıncı iPhone! Apple sınırları zorluyor!

Apple’ın en çok gelir elde ettiği ve çıktığı günden beri akıllı telefon sektörüne büyük katkılar sağlayan İphone, bu yıl iki milyarıncı satışını yapacak.

13 yıl önce piyasaya sürülüşünden bugüne şüphesiz Apple’a en çok katkı sağlayan ürün, yakında 2 milyarıncı satışı gerçekleşecek olan iPhone’dur. Piyasaya ilk sürülüşünden beri oldukça beğenilen ve hep zirvelerin adayı olan iPhone, telefon sektörünü değiştiren en büyük unsur oldu.

Öyle ki 2007 yılında piyasaya sürülen ilk iPhone, o güne kadar insanların gördüklerinden biraz daha farklıydı. Bu fark tabi ki de Steve Jobs‘un iPhone’larının akıllı olmasıydı. Apple‘ın hayatımıza getirdiği tüm yenilikler bir tarafa, kuşkusuz en beğenileni de Akıllı iPhone’lardı. İşte o iPhone’lar, 13 yılın sonunda büyük bir başarı elde etmeye çok yakın.

İki milyarıncı İphone
İki milyarıncı iPhone

8 farklı analiz şirketinin yaptığı analizler gösteriyor ki, Apple bu yıl içerisinde toplam iki milyar iPhone satmış olacak. 2015-2018 yılları arasında düşüş yaşamasına rağmen böyle büyük bir başarıya çok yakın olan iPhone, 2019’un bitimi ile 1.9 milyar adet satıldı. Aynı zaman da Apple’ın her ne kadar geçtiğimiz yıllarda satışında düşüşler görülse de iPhone’dan, 275 Milyar Dolarlık bir kar elde etmesi bekleniyor.

iPhone 12
iPhone 12

2020 yılında daha farklı tasarım ve özellikler ile gelmesini beklediğimiz iPhone’lar, diğer firmaların cihazları gibi 5G nimetinden oldukça yararlanacak. Hatta 5G ile birlikte “Üç Milyarıncı iPhone” başlığını, “İki milyarıncı iPhone” başlığının üzerinden fazla vakit geçmeden atabiliriz…

Elbette bunun için iPhone 12‘nin diğer özelliklerinin de 5G‘yi tek bırakmayacak kadar cezbedici olması gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu