Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMWCTecno MobileTeknoloji

TECNO, MWC 2023’te Renk Değiştirme Teknolojisini Tanıttı

En büyük teknoloji etkinliklerinden olan MWC 2023 fuarında Çinli telefon üreticisi TECNO bukalemun renk değiştirme teknolojisini sergiliyor.

Uzun zamandır beklenen Mobil Dünya Kongresi 2023 etkinliği dün ön etkinlikler ile İspanya’nın Barcelona kentinden başladı. Birçok marka bu yıl içerisinde planladıkları ürünlerini tanıtmaya hatta bazıları piyasaya bile sürmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde haberini de yaptığımız gibi bu etkinliğe ilk defa katılan markalardan birisi olan TECNO’da bu etkinlikte Phantom V Fold modelini tanıtacak. Ancak telefondan önce yeni teknolojisini kullanıcılar ile buluşturdu.

Bukalemun renk değiştirme teknolojisine genel olarak bakıldığında çok büyük bir mühendislik bulunmuyor. Bu teknolojide tam spektrumlu elektrik kontrol prizması içerisinde renklendirme tekniği olan mikron altı prizma malzemesinden oluşan bir ızgara kullanılıyor. Bu sayede elektrik alanı uygulandığında hareketlilik gerçekleşiyor. Madde, prizmanın yönünü dikkatlice ayarlayarak bir dizi yanardöner renk üreterek ışığı çeşitli dalga boylarında kırılabilir hale getiriyor. Unutmadan bu madde herhangi bir ışığı üretmiyor ve ekran olarak değerlendirilmiyor. Aksine ışığı yüzeyinde dağıtarak renklendirmeye yarıyor.

Mikron altı prizma düzenini değiştirmek için cihazınızda bulunan yazılım sayesinde toplamda 1600 renk arasından istediğiniz rengi manuel olarak seçebilir veya hiç uğraşmayarak pil seviyesine, müzik sesine, bildirimlere bağlayarak otomatik olarak renk değişimi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem 2 milyona kadar yapılabiliyor bu da gün boyunca yapılan birkaç ayarlamalarda bile oldukça dayanıklı hale geldiğini gösteriyor. Maddenin 0,03 saniyelik bir renk değiştirme süresi bulunuyor. Aynı zamanda her ne kadar yazılımı kullansa da çok az enerji tüketimi gerçekleştiriyor.

İlginizi Çekebilir: Tecno Spark 10C, Play Console’da Kendisini Gösterdi

Bukalemun teknolojisi hem TECNO hem de piyasada bulunan diğer markalar için yeni bir konsept değil. Hali hazırda TECNO’nun bile Camon 19 Pro Mondrian Edition modelinde ışığa maruz kaldığında renk değiştiren özel bir sürümü bulunuyor. Şuan piyasada bulunan bu panellerin en büyük dezavantajı az renk seçeneğine sahip olması ve manuel olarak değiştirilmemesidir. Ancak yakın zamanda TECNO Bukalemun Renk Değiştirme Teknolojisi sayesinde bu durumun önüne geçilecek.

MWC 2023 Etkinliğinde Tanıtılan Tüm Cihazları Buradan İnceleyebilirsiniz

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu